13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolonia a depistat cazuri de COVID-19 în rândul muncitorilor din fermele de nurci

Polonia a depistat cazuri de COVID-19 în rândul muncitorilor din fermele de nurci

Autoritățile poloneze au descoperit 18 cazuri de infecție cu coronavirusul în rândul muncitorilor de la fermele de nurci americane (vizoni) din această țară însă afirmă că nu cred că aceștia au fost infectați de animale, transmite Reuters.

Polonia, unul din producătorii majori de blană de nurcă, a început testarea animalelor și a angajaților din industrie mai devreme în cursul acestei luni după ce o mutație a coronavirusului a fost depistată la fermele de nurci din Danemarca.

Deși autoritățile nu au primit încă rezultatele testelor efectuate asupra animalelor, au fost descoperite mai multe cazuri de COVID-19 în rândul persoanelor ce au legături cu fermele de vizoni.

Inspectoratul Sanitar polonez a anunțat că 18 cazuri de contagiere cu coronavirusul au fost depistate în rândul angajaților fermelor, fără ca acestea să aibă legătură între ele.

„Momentan nu avem motive să concluzionăm că vizonii au fost sursa infecției pentru aceste 18 cazuri”, a declarat autoritatea într-un comunicat emis Reuters.

Inspectoratul a afirmat de asemenea că a analizat toate infecțiile raportate de la începutul pandemiei în rândul muncitorilor de la ferme și a familiilor lor.

Autoritățile sanitar-veterinare din această țară au anunțat mai devreme în cursul lunii noiembrie că au dispus efectuarea de testări la 18 ferme din patru regiuni administrative ale țării.

Reprezentanții crescătorilor au obiectat față de măsură, temându-se că ar putea duce la o sacrificare a tuturor animalelor la nivel național, cum s-a întâmplat în Danemarca.

Polonia este unul dintre marii producători de blană de nurcă, având 354 de ferme cu aproximativ 6 milioane de animale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS