1.4 C
Craiova
joi, 3 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Polonia a depistat cazuri de COVID-19 în rândul muncitorilor din fermele de nurci

Polonia a depistat cazuri de COVID-19 în rândul muncitorilor din fermele de nurci

Autoritățile poloneze au descoperit 18 cazuri de infecție cu coronavirusul în rândul muncitorilor de la fermele de nurci americane (vizoni) din această țară însă afirmă că nu cred că aceștia au fost infectați de animale, transmite Reuters.

Polonia, unul din producătorii majori de blană de nurcă, a început testarea animalelor și a angajaților din industrie mai devreme în cursul acestei luni după ce o mutație a coronavirusului a fost depistată la fermele de nurci din Danemarca.

Deși autoritățile nu au primit încă rezultatele testelor efectuate asupra animalelor, au fost descoperite mai multe cazuri de COVID-19 în rândul persoanelor ce au legături cu fermele de vizoni.

Inspectoratul Sanitar polonez a anunțat că 18 cazuri de contagiere cu coronavirusul au fost depistate în rândul angajaților fermelor, fără ca acestea să aibă legătură între ele.

„Momentan nu avem motive să concluzionăm că vizonii au fost sursa infecției pentru aceste 18 cazuri”, a declarat autoritatea într-un comunicat emis Reuters.

Inspectoratul a afirmat de asemenea că a analizat toate infecțiile raportate de la începutul pandemiei în rândul muncitorilor de la ferme și a familiilor lor.

Autoritățile sanitar-veterinare din această țară au anunțat mai devreme în cursul lunii noiembrie că au dispus efectuarea de testări la 18 ferme din patru regiuni administrative ale țării.

Reprezentanții crescătorilor au obiectat față de măsură, temându-se că ar putea duce la o sacrificare a tuturor animalelor la nivel național, cum s-a întâmplat în Danemarca.

Polonia este unul dintre marii producători de blană de nurcă, având 354 de ferme cu aproximativ 6 milioane de animale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bogdan Mateescu, validat drept candidat pentru preşedinţia CSM în...

Judecătorul Bogdan Mateescu a fost desemnat joi,...

ȘTIRI GdS

Bogdan Mateescu, validat drept candidat pentru preşedinţia CSM în...

Judecătorul Bogdan Mateescu a fost desemnat joi, 3 decembrie, drept candidatul pentru preşedinţia CSM de Secţia pentru judecători a Consiliului.

Intrarea în Croația se face pe baza unui test...

Cetățenii străini care sosesc în Croația din zone cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, trebuie să prezinte un test negativ pentru coronavirus.

Bătrân rănit într-un accident rutier la Târgu Jiu

Un bărbat, de 71 de ani, a ajuns aseară la spital, după ce a fost implicat într-un accident rutier la Târgu Jiu....

CSM îşi alege noua conducere. Președintele participă la ședință

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se reuneşte, joi, pentru a alege preşedintele şi vicepreşedintele forului. Pe ordinea de...

Spania: Restricții pentru perioada sărbătorilor de iarnă

Guvernul spaniol a convenit, miercuri, cu autorităţile regionale să limiteze reuniunile de Crăciun şi de Anul Nou la cel mult 10 persoane...

Fostul preşedinte francez Valéry Giscard d’Estaing, răpus de COVID

Fostul preşedinte francez Valéry Giscard d’Estaing a murit miercuri, la vârsta de 94 de ani, „ca urmare a COVID”, iar înmormântarea sa...