10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIrlanda de Nord prelungește carantina cu două săptămâni

Irlanda de Nord prelungește carantina cu două săptămâni

Guvernul local din Irlanda de Nord a decis joi seară să impună două săptămâni de carantină suplimentare, de pe 27 noiembrie până pe 11 decembrie, anunță agerpres.

Anunţul intervine după o relaxare parţială în urma a cinci săptămâni de restricţii decretate la mijlocul lui octombrie, unele activităţi comerciale precum cafenelele, frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare fiind autorizate să redeschidă astăzi.

Aceste activităţi comerciale, la fel ca alte activităţii neesenţiale, va trebui să închidă din nou în timpul noii carantine. Cluburile şi restaurantele, care erau autorizate să redeschidă pe 27 noiembrie, vor rămâne închise două săptămâni în plus. Şi în Irlanda de Nord copiii vor putea merge în continuare la şcoală.

Măsura, luată pentru a evita colapsul spitalelor

Cei 1,9 milioane de locuitori ai Irlandei de Nord sunt invitaţi să lucreze în telemuncă dacă este posibil şi nu vor putea să iasă din locuinţă decât pentru motive precise, cum sunt cumpărăturile sau exerciţiile fizice.

În faţa riscului de a vedea spitalele „saturate în următoarele săptămâni”, „o intervenţie fermă, cu o cadenţă minuţios aleasă, este necesară pentru a avea un Crăciun sigur şi fericit”, a comentat premierul nord-irlandez Arlene Foster, într-un comunicat.

În Regatul Unit, ţara cea mai îndoliată de pandemie din Europa, cu aproape 54.000 de morţi, fiecare provincie decide propria sa strategie în faţa crizei sanitare. Anglia şi cei 56 de milioane de locuitori au intrat în carantină pentru patru săptămâni, până pe 2 decembrie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS