16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul Kazahstanului în România a vizitat Craiova

Ambasadorul Kazahstanului în România a vizitat Craiova

Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, Excelența Sa Nurbakh Rustemov, a vizitat ieri Craiova unde s-a întânit cu prefectul de Dolj, Nicuşor Roşca şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.

Întâlnirea a avut loc în Palatul Administrativ din Craiova, prilej cu care au fost reiterate legăturile de colaborare dintre România și Kazahstan.

Ambasadorul a fost plăcut surprins de frumusețea orașului și a dorit să menționeze că România este unul dintre cei mai mari parteneri ai țării sale, investițiile în petrol fiind cele mai semnificative.

Nu în ultimul rând, Excelența Sa a precizat că Universitatea din Craiova este un pol important pe harta educației și schimburile internaționale între studenții din cele două țări sunt un prilej de dezvoltare bilaterală.

Ambasadorul s-a întâlnit apoi cu oamenii de afaceri din Craiova la sediul firmei Azalis Gaz unde gazdă a fost directorul general al firmei, Cristi Berceanu. Excelenţa Sa şi oamenii de afaceri au discutat despre oportunităţile de investiţii pe care le oferă Kazahstan , dar şi despre posibile parteneriate între firmele din Kazahstan şi România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS