16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Un medic de familie din Potcoava care avea COVID a murit

Olt: Un medic de familie din Potcoava care avea COVID a murit

Unul dintre cei doi medici de familie din oraşul Potcoava, ambii infectaţi cu noul coronavirus, a decedat şi cel de-al doilea este internat în spital, asistenţa medicală pentru pacienţii din localitate urmând să fie asigurată cu ajutorul unui medic de familie din comuna Icoana, potrivit reprezentanţilor Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt.

Medicul de familie decedat, o femeie în vârstă de 65 de ani, era spitalizat de la începutul săptămânii trecute, în stare gravă şi a pierdut lupta cu boala în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

Şi cel de-al doilea medic de familie din Potcoava a fost testat pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2 şi este internat în spital de mai multe zile, astfel că până la revenirea la cabinet pacienţii au fost direcţionaţi către medicii din localităţile învecinate.

Directorul CAS Olt, Sorina Oancea, a explicat faptul că, în acest context, un medic de familie dintr-o localitate din apropiere, Icoana, va lucra şi la Potcoava începând din această săptămână, potrivit Agerpres.

Directorul CAS Olt a adăugat că la punctul de lucru al cabinetului medical în cauză programul va fi probabil adaptat astfel încât medicul să poată acorda asistenţă şi pacienţilor din Icoana, însă toţii pacienţii care vor avea nevoie vor fi consultaţi şi vor primi reţete.

Doctoriţa din Potcoava este primul medic de familie din judeţ care a murit în urma infectării cu noul coronavirus, însă în judeţul Olt, în urmă cu patru luni, a decedat şi un medic de la Ambulanţă.

Totodată, de la începutul pandemiei, au murit în urma infecţiei cu SARS-CoV-2 cinci asistente şi două infirmiere de la spitale din judeţ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS