22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus în lume: record de infectări la Tokio, undă verde pentru teste acasă în SUA

Coronavirus în lume: record de infectări la Tokio, undă verde pentru teste acasă în SUA

Capitala Japoniei, Tokio, a înregistrat aproape 500 de cazuri noi într-o singură zi, Coreea de Sud pregătește noi restricții, iar Statele Unite au dat undă verde unui test de tipul „do-it-yourself”, anunță ansa.

Record de infectări în capitala Japoniei

Autoritățile de la Tokyo au anunțat aproape 500 de cazuri noi de coronavirus, cea mai mare creștere zilnică din capitala japoneză de la începutul pandemiei. Aceasta vine pe fondul unei creșteri naționale a infecțiilor, în timp ce țara discută cu oficialii forului internațional olimpic despre siguranța verii viitoare. 

Autoritățile locale din Tokio au raportat 493 de cazuri noi, depășind maximul anterior, de 472 de cazuri, înregistrat în oraș pe 1 august, în timpul vârfului valului anterior de infecții.

Țara a înregistrat o creștere constantă a noilor cazuri la nivel național în ultimele săptămâni și se fac planuri pentru a intensifica măsurile preventive. Numărul total de infectări a depășit 120.000, cu aproape 2.000 de decese, a anunțat Ministerul Sănătății.

Coreea de Sud pregătește noi restricții

În Coreea de Sud a fost înregistrată cea mai mare creștere zilnică a infecțiilor cu coronavirus din ultimele 80 de zile. Autoritățile se pregătesc să înăsprească regulile de distanțare socială în zona capitalei Seul. 300 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Se încearcă ținerea sub control a răspândirii virusului, după ce luna trecută au fost relaxate restricțiile de distanțare fizică.

SUA, undă verde unui test de tipul „do-it-yourself”

Autoritatea pentru alimente și medicamente (FDA) din Statea Unite a dat undă verde de urgență primului test pentru diagnosticarea coronavirusului de tipul „do-it-yourself”. Acesta este fabricat de comanie de biotehnologie californiană Lucira Health și poate fi folosit și în spitale. FDA nu a dezvăluit costul, dar pe site-ul companiei prețul este sub 50 de dolari.

Președinta interimară a Kosovo, pozitivă

Președinta interimară a Kosovo, Vjosa Osmani, a rezultat pozitivă pentru coronavirus. Acest lucru a fost comunicat chiar de Osmani pe Facebook, aceasta afirmând că va continua să lucreze de acasă, organizând și întâlniri online. Osmani este, de asemenea, președinte al parlamentului și și-a asumat rolul interimar de șef al statului în urma demisiei lui Hashim Thaci, acuzat de Tribunalul de la Haga care investighează crimele Armatei de Eliberare a Kosovo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS