25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirusul a suferit mutații în Siberia, anunță Rusia

Coronavirusul a suferit mutații în Siberia, anunță Rusia

Mutații ale coronavirusului SARS-CoV-2 au început să apară în Siberia, a anunțat directoarea agenției ruse pentru protecția consumatorului marți, zi în care Rusia a raportat un nou număr record de 442 de decese cauzate de COVID-19, potrivit Reuters.

„Vedem anumite schimbări [ale virusului]…în Siberia ceea ce ne permite să presupunem că această regiune își formează propria versiune cu mutații specifice”, a declarat Ana Popova, directoarea Rospotrebnadzor.

Popova nu a oferit detalii despre cât de contagioasă sau mortală se crede a fi noua mutație dar a afirmat că aceasta face virusul mai periculos.

Anunțul acesteia vine pe fondul demarării testării clinice pe oameni a celui de-al vaccin anti-Covid-19 aprobat de autoritățile ruse și dezvoltat de Institutul Vector.

Rinat Maksiutov, directorul general al Institutului Vector, a declarat că mutațiile SARS-CoV-2 nu pot influența eficacitatea vaccinului.

Un studiu realizat în luna septembrie în Statele Unite a găsit puține dovezi care să arate că mutațiile coronavirusului l-ar face mai mortal, arătând că severitatea COVID-19 este mai puternic corelată de comorbidități și factori genetici.

Al doilea vaccin anti-Covid dezvoltat de cercetătorii ruși, numit EpiVacCorona, urmează să fie testat pe voluntari cu vârsta de peste 60 de ani iar Maksiutov a declarat că studiile clinice pe copii vor putea începe în luna decembrie.

Rusia a înregistrat 1.971.013 infecții de la izbucnirea pandemiei, al cincilea cel mai mare număr după Statele Unite, India, Brazilia și Franța.

Bilanțul deceselor cauzate de COVID-19 a urcat la 33.931 însă în realitate ar putea fi mult mai mare, autoritățile ruse înregistrând ca decese cauzate de coronavirus doar cele confirmate în urma unei autopsii oficiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS