9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrama unei tinere: „Vreau să trăiesc. Să-mi văd copilul în prima zi de școală“

Drama unei tinere: „Vreau să trăiesc. Să-mi văd copilul în prima zi de școală“

“Cu ce să încep? Cu faptul că vreau să trăiesc! Vreau să îmi continui viața, vreau să fiu alaturi de copilul meu în prima zi de scoală”.

Sunt gândurile unei mame de doar 25 de ani, Andreea Valeria Bucătaru care își crește singură copilul și care recent a aflat că suferă de o boală cumplită, glomus jugular, o tumoare extrem de rară. Colegii de serviciu îi spun Vale.Vestea a fost ca un trăsnet pentru ea. La început a crezut că este o simplă otită sau o inflamație la ureche. Era la începutul acestui an, când și-a dat seama că are probleme cu auzul. Între timp s-a trezit cu sângerări abundente din urechea dreaptă. Așa au început drumurile la spital. Au trecut luni bune până când medicii i-au stabilit un diagnostic. A fost cel mai cuplit verdict, o boală destul de rară: glomus jugular.

Andreea Valeria Bucătaru

„Problema a apărut la începutul anului. Am mers pe la diverși medici și mi-au spus că ar fi otită, că ar fi un polip sau o infecție. Între timp problema mea s-a agravat, au început sângerări abundente din ureche. Am făcut mai multe investigații și medicii mi-au spsu că am glomus jugulat. Adică o tumoare puternic vascularizată situată pe vena jugulară. Am avut un șoc. Nu am putut câteva zile să comunic cu nimeni . Nu am putut să le spun celor din jur prin ce dramă trec.Apoi m-am împăcat cu această idee și mi-am dat seama că sunt prinsă într-o luptă pe viață”, spune Valeria Bucătaru.

Pentru băiatul meu vreau să trăiesc

Este o luptă pe care trebuie să o ducă de una singură. O luptă pe care trebuie să o ducă și din care să iasă învingătoare, pentru simplul fapt că are întreaga viață înainte. Este o mamă care își crește singură băiețelul de patru ani și pe care vrea să-l vadă cum pășește spre viitor, să-i fie alături în prima zi de școală. Este singurul ei univers și singura ființă care o determină să-și păstreze optimismul.

„Da, am un băiețel de patru ani pe care îl cresc singură. Ele mă face să-mi păstrez echilibrul, să fiu optimistă. Stiu că îmi doresc să mă fac bine, să trec printr-o intervenție chirurgicală și apoi să fiu alături de el. Doar el mă face să fiu optimistă. Cu el îmi împart tot timpul. Facem activități în aer liber. Avem mulți căței salvați de pe stradă pe care îi îngrijim. Ieșim împreună în mijlocul naturii. Mergem cu cortul. Viața mea alături de băiat este minunată și așa îmi doresc să rămână și în viitor. El este mic și nu înțelege prea mult. Atunci când merg la spital, el știe că sunt plecată cu serviciul și mă așteaptă să mă întorc la el. Pentru băiatul meu vreau să trăiesc”, afirmă Valeria cu speranță în voce.

O boală rară

Este optimistă fiindcă nu are de ales. De luni bune viața ei se împarte între spital, consultații medicale și acasă, unde o așteaptă Nico, băiatul de doar patru ani. O spijină familia, prietenii care s-au mobilizat în încercarea de-a o face să treacă mai ușor prin cumplita experiență.

„În tot acest timp, viața mea s-a împărțit în două, spital și acasă. Mi-au fost alături familia și prietenii. După multe bâjbâieli, în Craiova un singur medic m-a putut diagnostica corect. Am ajuns și la București și mi s-a spus clar că doar o intervenție chirurgicală complexă mă poate ajuta. O intervenție cât de cât asemănătoare am înțeles că s-a făcut la Clinica Arcadia din Iași. Este o tumoare, nu se știe dacă este benignă sau malignă. Nu am putut face până la această dată o biopsie, fiindcă medicilor le este teamă. Este o zonă puternic vascularizată, dacă se ia o mostră se poate sparge și se complică situația. Este o boală rară. Operația trebuie făcută de o echipă complexă. În țară, nici un medic nu mi-a dat de înțeles că ar risca această intervenție chirurgicală. Atunci am căutat să găsesc cât mai repede o echipă de medici din afară care să accepte să mă opereze. Timpanul meu este deja perforat. Această tumoare îmi apasă pe vena jugulară. Ar fi o șansă să fac această operație în Italia, la Piacenza”, a mai spus Valeria Bucătaru.

O mână întinsă pentru Valeria

Acum, Valeria încearcă să strângă banii necesari intervenției chirurgicale. Ea spune că nu-și permite, cu veniturile pe care le are, să ajungă în Italia. Apelează la oamenii de lângă ea. Numai așa ar putea să trăiască normal, să fie alături de băiatul ei, să îngrijească, acei căței pe care îi salvează de la pieire, atunci când îi găsește abandonați, să-și ducă viața mai departe, să meargă în călătorii alături de fiul ei.

„Sunt o persoană cu un venit modest. Lucrez într-un call center. Am nevoie de ajutorul oamenilor de lângă mine. Orice încurajare, orice sumă de bani pentru mine înseamnă șansa de a-mi vedea copilul crescând. Săptămâna viitoare trebuie să ajung la București la Spitalul Universitar, iar în momentul în care am banii necesari intrevenției, adică 50.000 de euro să merg în Italia. Acest gen de intrevenție implică o echipă complexă de medici, de la ORL, neurochirurgie și cardiologie. Medicii din țară mi-au recomandat să merg în Piacenza, la Institutul Marioa Sana”, spune Valeria.

Ea este presată de timp, cu cât mai repede va fi supusă unei intrevenții chirurgicale cu atât mai bine.

Între timp colegii de serviciu i-au venit în ajutor. „Orice sumă este binevenită pentru a o ajuta pe Vale”, au postat colegii de serviciu pe Facebook. Este modul lor de a-i întinde o mână, de a-i fi alături.

Conturile Valeriei Bucătaru sunt: BUCATARU ANDREEA-VALERIA

Banca Unicredit

IBAN:RO96BACX0000001162831000

CodBIC/SWIFT:

BACXROBU

Ce este tumoarea glumus jugulare

O tumoare glumus jugulare este o tumoare în interiorul cavității craniului. Zona craniului afectată de acest tip de tumoare se numește foramen jugular. Foramenul jugular este pe osul temporal. Oasele temporale sunt pe părțile laterale ale craniului sau ale templelor tale.Aceste tumori sunt aproape întotdeauna benigne sau noncanceroase, dar prezența lor poate provoca pierderea auzului, probleme cu înghițirea și paralizie facială. Medicul poate utiliza teste de imagistică și o biopsie pentru a confirma prezența unei tumori glomus jugulare. Tratamentul implică îndepărtarea chirurgicală. După intervenție chirurgicală, este posibil să fie nevoie de radioterapie pentru a elimina complet tumoarea. Tumorile Glomus se pot forma oriunde există celule glomus. Regiunea inferioară a osului temporal din craniu conține multe legături nervoase cu celule glomus. Tumorile care cresc în această zonă se numesc tumori glumus jugulare deoarece ele se formează în partea superioară a venei jugulare. Aceasta este vena care ia sânge din creier înapoi în inimă. Tumorile Glomus, deși nu sunt adesea canceroase, se pot dezvolta extensiv și se pot răspândi în interiorul nervilor, în venele și arterele, în interiorul urechii și în tubul Eustachian, care este legătura dintre ureche și nas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS