12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBelgia pare să fi atins vârful celui de-al doilea val al pandemiei

Belgia pare să fi atins vârful celui de-al doilea val al pandemiei

În această săptămână, Belgia pare să fi atins vârful celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus, cu aproape 1.500 de bolnavi internați la terapie intensivă, o cifră de acum în scădere. Anunțul a fost făcut astăzi de autoritățile sanitare, potrivit HotNews.

Această țară cu 11,5 milioane de locuitori, unde o nouă carantină a fost impusă în 30 octombrie pentru șase săptămâni, înregistra vineri 520.393 cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei și 13.891 decese. În prezent, însă, se înregistrează o încetinire a circulației virusului și a numărului de noi internări în spitale.

Joi, numărul noilor internări a coborât sub pragul de 400 pe zi


Joi, pentru prima oară în peste trei săptămâni, numărul noilor internări a coborât sub pragul de 400 pe zi, a precizat, într-o conferință de presă, Yves Van Laethem, un purtător de cuvânt al autorităților. Belgia înregistrează acum 7.010 persoane internate. Dintre acestea 1.452 sunt la terapie intensivă, o cifră în recul pentru a treia zi consecutiv.

„Putem estima, sub rezerva unor surprize neplăcute în zilele următoare, că vârful numărului de pacienți la terapie intensivă a fost înregistrat în urmă cu patru zile (în 9 noiembrie) cu 1.474”, a afirmat acestă purtător de cuvânt.

În ceea ce privește incidența, cifrele oficiale plasează acum Belgia pe locul șase în Europa

În ceea ce privește incidența, respectiv circulația virusului în cadrul populației, cifrele oficiale plasează acum Belgia pe locul șase în Europa, potrivit lui Van Laethem. În urmă cu două săptămâni, se clasa pe primul loc.

În acest clasament european, „suntem în prezent în urma Franței”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În acest ritm este posibil, estimează aceasta, ca la începutul lui decembrie să se revină la cifra de 1.000 de contaminări pe zi, față de aproape 7.000 vineri.

Guvernul belgian, care se reunește vineri după-amiază pentru a discuta criza sanitară, ar urma să decidă menținerea restricțiilor actuale, în special închiderea cafenelelor și restaurantelor (în vigoare la nivel național din 19 octombrie) și a centrelor comerciale considerate neesențiale (din 2 noiembrie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS