22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePenitenciarul Ploieşti devine centru COVID-19

Penitenciarul Ploieşti devine centru COVID-19

O parte a Penitenicarului Ploieşti va fi golită în perioada următoare, pentru a fi transformat în centru COVID-19. Toţi deţinuţii vor fi mutaţi în alte penitenciare, iar la Ploieşti vor fi aduşi doar deţinuţi bolnavi care au coronavirus.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a confirmat informaţia, precizând că Penitenciarul Ploieşti va fi centru ce monitorizare a deţinuţilor care au avut COVID-19 şi au fost declaraţi vindecaţi după 14 zile.

În urmă cu două săptămâni, ANP anunţa că Penitenciarul-Spital București-Jilava asigură conduita terapeutică pentru 105 deținuți confirmați pozitiv SARS-CoV-2. De atunci au apărut informaţii despre zeci de alte infectări în rândul persoanelor private de libertate. Neoficial, există informaţii că ar fi vorba despre sute de deţinuţi infectaţi.

Activitatea penitenciarului a început în septembrie 1996 când au sosit primele persoane private de libertate pentru custodiere în celulele penitenciarului şi a fost dat în folosinţă blocul alimentar. Penitenciarul Ploieşti este dispus pe o suprafaţã de 5155 m.p., având 7 corpuri de clãdire din care 1 corp este destinat deţinerii persoanelor private de libertate, celelalte servind pentru: preparare hranã deţinuți, magazii, ateliere, club deţinuţi, birouri personal penitenciar. Capacitatea penitenciarului este de aproximativ 400 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS