14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn fost traficant de minore a ajuns consilier judeţean și se va ocupa de protecţia copiilor şi învăţământ

Un fost traficant de minore a ajuns consilier judeţean și se va ocupa de protecţia copiilor şi învăţământ

Un vasluian condamnat pentru trafic de minore a fost învestit luni consilier judeţean. El se va ocupa, printre altele, de protecţia copiilor și învățământ. În plus, este și consilierul personal al vicepreşedintelui CJ Vaslui, Dan Marian, scrie adevărul.

În 2010, Cristian Turcu a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce a racolat două surori minore, pe care le-a vândut cu 1.000 de euro unui proxenet, în scopul exploatării sexuale în Italia.

Turcu, care acum are 36 de ani, a candidat la alegerile locale din această toamnă pentru un post de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Vaslui, din partea ALDE.  Considerat mâna dreaptă a liderului local, Dan Marian, Turcu a intrat în cursa electorală, aparent pe un loc neeligibil – 6, deşi de trecutul său recent atârnă o condamnare penală pentru o faptă gravă. 

El a reușit să obțină un mandat de consilier judeţean după ce ceilalţi candidaţi, aflaţi în faţa sa, au renunţat fie pentru că au optat pentru consilii locale, fie pentru că s-au înscris în cursa pentru parlamentare.

Ca ironie a sorţii, fostul traficant de minore va face parte şi din comisiile de specialitate ale CJ Vaslui, una dintre ele fiind cea de protecţie socială, protecţie copii, învăţământ, familie, cultură, culte şi sport. Pe lângă mandatul de consilier judeţean, Turcu activează şi ca funcţionar în cadrul CJ Vaslui, fiind consilierul personal al vicepreşedintelui CJ Vaslui, Dan Marian.

Cristian Turcu este cel de-al doilea politician din Vaslui care accede în funcţii publice, în ciuda trecutului infracţional.

Citiți aici întreaga poveste a DJ-ului ajuns traficant de minore condamnat cu suspendare și mai apoi politician.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS