20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePredoiu: 546 de cazuri de infectare în instanțele din România

Predoiu: 546 de cazuri de infectare în instanțele din România

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a declarat, marți, că în instanțele din România sunt în prezent 546 de cazuri de infectare, 5 cazuri la terapie intensivă și 3 decese.

Cătălin Predoiu, susține la sediul MJ o conferință de presă privind lansarea în dezbatere publică a politicii publice de modernizare a ANABI, proiectul de Lege legat de modernizarea Registrului Comerțului, probleme ridicate de Pandemie în funcționarea instanțelor, stadiul dezbaterii publice cu privire la legile justiției și stadiul proiectului operaționalizării EPPO.

”Vom discuta despre noua strategie de dezvoltare a Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), apoi despre pandemia în instanțe, proiectele legislative din Justiție. Ministerul Justiției dezvoltă treptat ANABI într-o secție de recuperare a banilor din jurisdicții străine. Am trimis scrisori omologilor mei din SUA și Olanda pentru a intensifica cooperarea”, a psus ministrul.

https://www.facebook.com/ministeruljustitieiromania/videos/2170479776421472

”ANABI va fi cooptată în echipe mixte de investigare, interne și externe, ca ă poată acționa maji ușor în zona sa de competență. ANABI va fi conectată la bazele de date esențiale în acest scop. Acum, ANABI nu e conectată la baza de date a ANAF, e o imposibilitate obiectivă. Pasul următor e transformarea ANABI într-o agenție de căutare și identificare a activelor din offshore. Punctele de forță: extinderea puterilor ANABI și conectarea ANABI la agenții din străinătate”, a spus Cătălin Predoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS