8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiețele din Craiova nu se închid

Piețele din Craiova nu se închid

-

Piețele din Craiova își vor continua activitatea. Piețarii au posibilitatea să-și vândă în continuare marfa. Totuși, în Piața Centrală, în Piața din Craiovița Nouă și Piața de la Gară aceștia își vor expune și comercializa marfa în afara halelor, destinate vânzării produselor agroalimentare. În restul piețelor, producătorii și comercianții de produse agroalimentare vor proceda ca și până acum. În schimb, talciocul de haine și încălțăminte secon-hand din Târgul Municipal se va închide.

Ieri, la primele ore ale dimineții, piețarii din Piața Centrală, din Craiova s-au adunat în fața sediului societății care administrează piețele și târgurile din oraș, revoltați că piețele vor fi închise. Aceștia au ținut să discute cu conducerea SC Piețe și Târguri Craiova și să primească lămuriri cu privire la modul în care urmează să se desfășoare activitatea în piață.

Piața Centrală

Cu toții se întrebau:“Ce facem cu marfa? Noi unde mai vindem?“.

În cele din urmă s-a ajuns la o soluție de compromis. Comercianții erau nemulțumiți din cauză că s-au văzut nevoiți să-și vândă marfa sub cerul liber, la mesele destinate piețelor volante. Acestea au fost amplasate pe aleile din Piața Centrală și în parcare. Totodată, în celelalte piețe din oraș mesele au fost amplasate tot în afara halelor destinate vânzării produselor agroalimentare.


“SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a găsit soluţii pentru a menţine în activitate pieţele agroalimentare din municipiu şi după data de 9 noiembrie 2020.Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, care au nevoie de o sursă de fructe şi legume proaspete, dar şi a producătorilor agricoli, care au stocuri de fructe şi legume, SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a decis ca, începând cu 9 noiembrie, să mute în exteriorul halelor închise ale pieţelor activitatea de comericalizare a legumelor şi fructelor, pe mese care au fost amplasate în cursul zilei de duminică, 8 noiembrie”, au spus reprezentanții SC Piețe și Târguri Craiova.

Legumele și fructele nu se mai vând în hala/foto:Claudiu Tudor

Piețele rămân deschise, talciocul din Târg se închide



Prin urmare, în Piaţa Centrală din Craiova, sectorul de legume-fructe îşi va desfăşura activitatea în exteriorul halei închise. Aceștia se vor găsi și pe aleile limitrofe, precum și în parcarea dinspre strada Vasile Alecsandri.
În Piața Craiovița Nouă Big, activitatea de vânzare a legumelor și fructelor se va desfășura în exteriorul halei închise. Comercianții vor vinde și pe aleile limitrofe pieței și sub hala deschisă aflată pe strada Hortensiei.
În Piața Gării, activitatea va continua prin amplasarea meselor la exterior, pe strada Locomotivei.
În Piața Valea Roșie, activitatea se desfăşura deja în aer liber, pe aleile limitrofe halei de legume-fructe, aflată în curs de modernizare.

Halele de legume și fructe au fost închise/foto:Claudiu Tudor


Pieţele Brazda lui Novac, Dezrobirii şi Ciupercă sunt pieţe deschise şi nu intră sub incidenţa noilor interdicţii.
În Târgul Municipal Craiova a fost sistată activitatea talciocului, fiind însă menţinut în activitate sectorul de legume şi fructe en-gros, care-şi desfăşoară activitatea în aer liber.

Hala de lapte și cea de carne rămân închise

În schimb, preconizările sunt sumbre pentru comercianții de lapte, brânză și carne. Halele destinate vânzării acestor produse au fost închise. Reprezentanții Piețelor spun că pentru acest sector încă nu s-a găsit o soluție.

Mesele destinate comercianților de legume și fructe au fost așezate în parcarea din Piața Centrală/foto: Claudiu Tudor

„Tot ca urmare a noilor interdicţii, impuse începând cu data de 9 noiembrie 2020, a fost sistată activitatea de comercializare în sectoarele de lactate şi brânzeturi din pieţe, precum şi în hala de carne din Piaţa Centrală, acestea fiind spaţii închise. Pentru comercianţii de lactate şi carne nu s-a găsit până în prezent nici o soluţie, întrucât activitatea lor nu se poate desfăşura în aer liber. Tocmai de aceea, prin intermediul reprezentanţilor Primăriei Craiova, SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a solicitat prefectului de Dolj, Nicuşor Roşca, să înainteze Guvernului o propunere de analizare şi modificare a interdicţiilor, în sensul permiterii reluării activităților comerciale a agenților economici ce comercializează lactate, brânzeturi şi produse din carne, care nu-şi pot desfăşura activitatea decât în spaţii închise”,

a spus Adrian Dinu, purtător de cuvânt al SC Piețe și Târguri Craiova SRL.

Comercianții din Piața Centrală cer socoteală conducerii Piețelor/foto:Claudiu Tudor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS