22.8 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrințul japonez Fumihito a fost declarat moștenitor al tronului

Prințul japonez Fumihito a fost declarat moștenitor al tronului

-

Prințul Fumihito, fratele împăratului japonez Naruhito, a fost declarat oficial moștenitor al tronului în timpul unei ceremonii de la Tokyo, potrivit BBC. Fumihito este cu șase ani mai tânăr decât fratele său Naruhito, care a devenit monarh anul trecut după ce tatăl lor a abdicat. Împăratul Naruhito nu are fii, iar fiicei sale i se interzice moștenirea tronului, în ciuda solicitărilor de reformă. Ceremonia „Rikkoshi no rei” fusese întârziată cu șapte luni din cauza pandemiei coronavirusului. La aceasta au participat familia imperială și 46 de invitați, dintre care majoritatea purtau măști și se mențineau la distanță unul de celălalt, potrivit agenției de știri Kyodo.

„Mă voi gândi cu sinceritate la responsabilităţile mele de prinţ moştenitor şi îmi voi îndeplini îndatoririle ce îmi revin”, a declarat prinţul Fumihito, în vârstă de 54 de ani, care a purtat o robă tradiţională portocalie, în faţa fratelui său mai mare, împăratul Naruhito, în vârstă de 60 de ani, şi a soţiei acestuia, împărăteasa Masako.

Iniţial, ceremonia ar fi trebuit să aibă loc în luna aprilie, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Cei mai mulţi dintre participanţii prezenţi la ceremonia de duminică au purtat măşti sanitare.

Prinţesa Aiko, în vârstă de 18 ani, singurul copil al actualului cuplu imperial nipon, nu are dreptul să moştenească tronul, întrucât acest drept revine doar bărbaţilor, potrivit legislaţiei care reglementează succesiunea în cadrul Casei Imperiale a Japoniei.

Soţia prinţului Fumihito a născut un băiat, Hisahito, în 2006. Prinţul Fumihito este unul dintre cei doar trei moştenitori ai tronului, alături de Hisahito, în vârstă de 14 ani, şi de prinţul Hitachi, în vârstă de 84 de ani, fratele mai tânăr al împăratului emerit Akihito.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cardurile de alimente, încărcate cu o nouă tranșă

Din 14 iunie va începe încărcarea cardurilor de alimente...

ȘTIRI GdS