23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Piața Centrală, produsele agroalimentare vor fi vândute în parcare

În Piața Centrală, produsele agroalimentare vor fi vândute în parcare

Piața Centrală din Craiova își închide halele în care se comercializează produse agroalimentare. Producătorii și comercianții își vor vinde produsele sub cerul liber. Piața de la Gară se închide, la fel și cea din Craiovița Nouă. Nu sunt afectate piețele în care comercializarea produselor se face deja în spații deschise.

Ca urmare a Hotărârii nr. 52 din 05.11.2020 privind stabilirea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, societatea craioveană care administrează piețele și tărgurile orașului este nevoită să ia anumite măsuri. Reprezentanții SC Piețe și Târguri Craiova s-a gândit la unele măsuri încă de la sfărșitul săptămânii trecute. În primul rând, halele din Piața Centrală vor fi închise. Producătorii și comercianții de produse agroalimentare vor fi mutați în afara spațiilor închise. Conducerea societății s-a gândit să închidă pentru o perioadă parcarea din interiorul pieței și să amplaseze aici mese destinate vânzării produselor.

Piața Centrală din Craiova

“Ne-am pregătit să facem față acestui scenariu. Ne vom desfășura activitatea în exterior. Avem 90 de mese achiziționate pentru piața volantă. În Piața Centrală, le vom amplasa în zona parcării, aici producătorii, comercianții își vor expune și vinde produsele aici. Vom renunța la parcare, urmând de azi sau mâine să ne desfășurăm activitatea în acest fel. Deocamdată așteptăm ca decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență să fie transpusă într-o Hotărâre de Guvern”,

a declarat pentru GdS, Alin Mărăcine, director SC Piețe și Târguri Craiova.

Se închide și Piața din Craiovița Nouă

Piața Orizont Craiovița Nouă
Piața Orizont Craiovița Nouă

În Piața din Craiovița Nouă, de asemenea se va închide hala destinată vânzării produselor agroalimentare. Rămân să mai văndă producătorii și comercianții care au un loc pe platforma exterioară a pieței. În Piața de la Orizont, activitatea nu este afectată, deci comercianții își vând în continuare marfa în același loc.

” În Piața din Craiovița activitatea se va desfășura doar pe exterior. În piața de la Orizont se poate vinde cu rulourile ridicate. Este o problemă în Piața din Craiovița Nouă, acolo sunt și magazine private, dar cu acces din piață. Nu putem să ținem hala deschisă pentru aceste spații comerciale, iar comercianții noștrii să nu poată să-și vândă marfa. Este dificil și pentru comercianți și producători, dar și pentru craiovenii care au nevoie să-și cumpere produse”,

a mai spus Alin Mărăcine.

Piața Craiovița
Piața Craiovița

Mai mult ca sigur va fi închisă și Piața de la Gară, spune reprezentanții SC Piețe și Târguri Craiova.”Piața de la Gară va fi închisă. Deși este o piață recent modernizată cu o suprafață de 350 de mp, nu avem altă soluție “, a precizat Alin Mărăcine, director SC Piețe și Târguri Craiova.

În schimb vor rămâne deschide piețele din Brazda lui Novac, Ciupercă inclusiv cea din Valea Roșie. Aici, vânzarea produselor agroalimentare se face deja în afara halei, deoarece aceasta se află în proces de modernizare. De ceva vreme comercianții au fost nevoiți să-și expună marfa în afara aheli destinate lor.

Nu vor fi afectați nici comercianții de produse agroalimentare din Târgul municipal. Aici vânzarea se face direct din mașini sau din afara acestora. Nu se știe ce decizie se va lua în privința comercianților de produse second-hand.

Reprezentanții Piețelor spun că vor demara și o dezinfecție a tuturor platformelor pe care urmează să se desfășoare comerțul în spații deschise.

Hotărârea nr. 52 din 05.11.2020 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

“Art. 7 (1) Se propune suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare. (2) Se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară “.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS