17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate50 de milioane de cazuri de Covid-19 la nivel global. Europa este, în prezent, cea mai afectată

50 de milioane de cazuri de Covid-19 la nivel global. Europa este, în prezent, cea mai afectată

Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a ajuns la 50 de milioane la nivel global. În ultimele 30 de zile s-a produs cel de-al doilea val al pandemiei și reprezintă un sfert din totalul îmbolnăvirilor în lumea întreagă, potrivit Reuters. 

Octombrie a fost cea mai neagră lună a pandemiei. Media ultimelor șapte zile arătă că numărul cazurilor crește cu peste 500.000, mai exact cu 540.000 în fiecare zi, arată datele Reuters.

Statele Unite au înregistrat peste 100.000 de cazuri zilnice

Statele Unite au înregistrat peste 100.000 de cazuri zilnice în cel de-al doilea val al pandemiei. În Europa a existat o creștere majoră a îmbolnăvirilor, ceea ce a contribuit la o explozie pe plan mondial. 

Aproximativ 1,25 milioane de oameni au murit de la începutul pandemiei în China

În China, aproximativ 1,25 de milioane de oameni au murit de la începutul pandemiei, care a apărut la finele lui 2019. 

Europa, cu aproximativ 12 milioane de cazuri, este, în prezent, cea mai afectată regiune

Europa, cu aproximativ 12 milioane de cazuri, este cea mai afectată regiune, depăşind America Latină. De asemenea, În Europa au avut loc 24% dintre decesele provocate de Covid-19.

Continentul european înregistrează aproximativ 1 milion de infecţii noi de coronavirus la aproximativ 3 zile, potrivit unei analize a Reuters, respectiv 51% din total.

Franţa înregistrează 54.440 de cazuri pe zi, un nivel mai ridicat decât în India

Potrivit mediei ultimelor şapte zile, Franţa înregistrează 54.440 de cazuri pe zi, un nivel mai ridicat decât în India, care are o populaţie mult mai numeroasă.

Al doilea caz de coronavirus pune la încercare sistemele de sănătate din Europa, determinând Germania, Franţa şi Marea Britanie să impună cetăţenilor lor să stea mai mult acasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS