21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă două orașe din Timiș intră în carantină

Încă două orașe din Timiș intră în carantină

Două orașe din Timiș intră de astăzi în carantină. ​Este vorba de orașele Sânnicolaul Mare și Ciacova cu localitățile aparținătoare Cebza, Macedonia și Petroman.

Acesta vor intra în carantină de sâmbătă, de la ora 12.00, potrivit unui comunicat emis de Prefectura Timiș. Conform sursei citate, au fost mobilizate efective de jandarmi, polițiști și polițiști de frontieră care au misiunea de a realiza filtre la intrarea și ieșirea din localități, de a constitui patrule în vederea menținerii ordinii publice.

”Facem precizarea că la părăsirea zonei de carantină se va prezenta forțelor de ordine legitimația de serviciu (pentru instituțiile bugetare) sau adeverința de salariat eliberată de angajator, ștampilată și semnată de către acesta, ori, după caz, declarația pe proprie răspundere. În cele două situații sunt vizate persoanele care domiciliază pe raza localităților carantinate și desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitare, sanitar-veterinare, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentației cu apă, comunicațiilor transporturilor și activităților cu caracter religios, doar pentru situații excepționale care țin de menținerea serviciilor publice sau operaționale”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, purtarea măștii este obligatorie, atât în interior, cât și la exterior, iar deplasarea persoanelor aflate în izolare sau carantină, în afara domiciliului este interzisă. Nerespectarea măsurilor impuse de autorități va fi sancționată în conformitate cu Legea 55/2020, sancțiunile fiind cuprinse între 500 și 10.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS