16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStreinu Cercel: Nu vă mai salutați cu pumnul. Este contraindicat!

Streinu Cercel: Nu vă mai salutați cu pumnul. Este contraindicat!

Profesorul Adrian Streinu Cercel spune că salutul cu pumnul este contraindicat, deoarece microbii de pe mâna partenerului ajung pe față. Acesta precizează: Puteți duce mâna la inimă sau puteți să dați din cap, obțineți același lucru, potrivit stiri.tvr.ro.

Suntem într-o situație cât se poate de critică în țară, respectiv în plină pandemie cu SARS-COV2, care dă această boală nenorocită, COVID-19. Dorința mea cât se poate clară e să văd cât mai puțini pacienți. Rugămintea mea este să vă feriți cât mai mult să intrați în contact cu alte persoane, inclusiv în familie. Există un risc mare în acest moment să vă infectați în familie”, afirmă Adrian Streinu Cercel.

Sfatul meu direct este să schimbați modalitatea de salut

El ține să le dea un sfat practic românilor. „Avem tendința să facem un gest simplu, să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea, este contraindicat, pentru că în momentul în care faceți asta luați de pe mâna pertenerului microbii. Următoarea mișcare este să îi puneți în palmă, în căușul palmei, iar de aici până la față nu mai e decât un pas. Sfatul meu direct este să schimbați modalitatea de salut. Puteți face așa (mâna dusă la în dreptul inimii – n.r.) sau pur și simplu puteți să dați din cap și obțineți același lucru”, adaugă Streinu Cercel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS