34 C
Craiova
luni, 27 iunie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitateLudovic Orban: Primăriile vor putea amenaja piețe în aer liber pentru producători

Ludovic Orban: Primăriile vor putea amenaja piețe în aer liber pentru producători

Pieţele închise îşi vor suspenda activitatea de săptămâna viitoare li premierul Orban spune că primăriile pot decide să amenajeze pieţe volante, în aer liber, unde producătorii să poată să-şi vândă marfa în continuare.

„Spre deosebire de supermarketuri, unde regulile sunt respectate cu strictețe, în piețele deschise (…) se transmite mai ușor.

Primăriile pot să organizeze piețele volante pentru a permite desfacerea produselor agricole de către producătorii agricoli, vreau să menționez, pentru că, din păcate, o mare parte din cei care desfac marfa în piețe numai producători agricoli nu sunt”, a declarat Ludovic Orban.

Închiderea piețelor care funcționează în spații închise nu îi afectează atât pe mult pe legumicultorii din LAPAR, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, spune președintele Nicu Vasile.

El susține însă că trebuie discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării problema siguranței alimentare în România, astfel încât să exportăm mai multe produse finite și mai puțină materie primă:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS