24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, pe locul patru în Europa la pariuri sportive

România, pe locul patru în Europa la pariuri sportive

Românii caută lunar, în medie, pe internet, de circa 36.000 de ori sintagme de genul „pariuri sportive“ şi alte variaţiuni pe această temă. În termeni absoluţi, după numărul de căutări, România este pe locul unu în Europa, însă raportat la populaţie coboară pe patru, arată o analiză, anunță tvr.

Analiza, realizată de platforma TopRatedCasinos.co.uk. și citată de Ziarul Financiar, arată că în România media este de 1,9 căutări per 1.000 de oameni, piaţa locală fiind devansată de Malta, Irlanda şi Cipru.

La polul opus, pariurile sportive nu prezintă interes pentru locuitorii din Spania, Italia, Germania sau Polonia. Interesul românilor pentru astfel de activităţi este evident pe străzile din Bucureşti, dar şi din alte oraşe mari sau mici. Mai exact, aproape niciun centru urban nu a scăpat de acest microb, având cel puţin o agenţie, dacă nu mai multe.

Chiar şi în Bucureşti multe dintre spaţiile stradale sunt ocupate în bună parte de cazinouri şi agenţii de pariuri sportive care pe deasupra au şi operaţiuni online. În nicio altă ţară din Occident nu există o prezenţă atât de vizibilă a acestor companii la nivel stradal.

Apetitul românilor pentru pariuri a fost remarcat şi de fondul de investiţii gigant Blackstone, care a intrat în 2019 în acţionariatul Superbet, cel mai mari jucător de pe piaţa de pariuri sportive şi gaming din România. Americanii au plătit atunci 175 milioane de euro pentru un pachet minoritar în companie. În afară de Superbet, sunt însă multe alte afaceri dezvoltate pe plan local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS