8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermanii își fac iar provizii de hârtie igienică, alimente și dezinfectanți

Germanii își fac iar provizii de hârtie igienică, alimente și dezinfectanți

Germanii şi-au sporit cumpărăturile de hârtie igienică, alimente şi dezinfectanţi, de când infectările cu coronavirus au atins cifre record în ţară şi înainte de aplicarea noilor măsuri de închidere a activităţilor din 2 noiembrie, relata astăzi EFE, citată de agerpres.

Potrivit datelor Oficiului Federal de Statistică (Destatis), între 19 şi 24 octombrie cetăţenii au cumpărat mai mult decât dublu (139%) suluri de hârtie igienică faţă de perioada prealabilă crizei, cuprinsă între august 2019 şi ianuarie 2020.

Noi provizii de făină și drojdie

De asemenea, cererea de produselor de dezinfectare a crescut continuu în ultimele săptămâni, mai mult decât dublu (104%) faţă de media anterioară crizei din perioada 26 şi 31 octombrie.

Au crescut, de asemenea, cumpărăturile la făină (101%) şi drojdie (74 %), în timp ce conservele de legume au înregistrat o scădere în medie cu 0,1%.

Chiar şi aşa, nu s-a atins nivelul cumpărăturilor înregistrat în primăvară când, în perioada primului lockdown parţial, vânzările la dezinfectanţi au crescut, de exemplu, de opt ori comparativ cu perioada anterioară crizei.

Carantină parțială toată luna noiembrie

Germania (care are aproximativ 80 de milioane de locuitori) a înregistrat joi 19.990 de noi contaminări cu coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce reprezintă un nou record de infecţii zilnice, conform datelor publicate de Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor infecţioase (RKI).

Ţara, aflată într-o carantină parţială până la sfârşitul lunii cu scopul de a încetini răspândirea coronavirusului, a înregistrat un total de 597.583 de contaminări cu noul coronavirus de la începutul epidemiei, dintre care 10.930 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS