21.7 C
Craiova
duminică, 23 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrban, înaintea ședinței CNSU: Trebuie să oprim creșterea numărului de infectări zilnice

Orban, înaintea ședinței CNSU: Trebuie să oprim creșterea numărului de infectări zilnice

O ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență va avea loc astăzi după-amiază, unde ar putea fi adoptate noi măsuri de restricție. Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi că obiectivul Guvernului este să oprească creșterea numărului zilnic de infectări cu coronavirus.

„Obiectivul nostru este de a opri creșterea numurului de infectări zilnice“

Premierul a precizat că ședința de astăzi că CNSU are ca scop principal actualizarea listei cu țările pentru care este impusă carantina la revenirea în România, potrivit Digi24.
„Obiectivul nostru este de a opri creșterea numurului de infectări zilnice. De aceea luăm măsuri odată cu creșterea cazurilor. Astăzi este ședința CNSU care are ca principal obiectiv acela de a actualiza lista țărilor care depășesc indicele de răspândire”, a declarat premierul, după ședința conducerii PNL.

Parcurile ar putea fi închise noaptea

La ședința CNSU de luni după-masă ar putea fi adoptate și măsuri suplimentare, cum ar fi închiderea parcurilor noaptea. O sesizare în acest sens a fost anunțată deja de prefectul Capitalei, după ședința comitetului municipal.

„S-a decis să sesizăm această problemă Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dacă apreciază necesară, nu doar la nivel de București, ci la nivel național, ca la un anumit grad de infectare să fie luată și această măsură. (…) După ora 22.00, atunci activitățile teraselor încetează, foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și zone de agrement din București și au loc adevărate petreceri fără respectarea normelor de protecție și de distanțare. Noi așa am apreciat (că există risc de infectare, n.r.) și urmează să facem această sesizare către CNSU”, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS