20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicușor Dan: Bucureștiul va avea un sistem care va arăta distribuția geografică a cazurilor de Covid 19

Nicușor Dan: Bucureștiul va avea un sistem care va arăta distribuția geografică a cazurilor de Covid 19

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că în acest moment nu se impune carantinarea Bucureștiului și a precizat că va fi implementat un sistem în baza căruia se va vedea distribuția cazurilor, eventualele decizii urmând a se lua în baza datelor colectate.

“În privința Bucureștiului, la acest moment, în ansamblul lui, cred că nu se impune carantinarea. Însă, există un sistem informatic pe care ministerul, cu STS, îl implementează. A început deja implementarea, va fi gata în câteva zile. În baza acestui sistem vom avea distribuția geografică a cazurilor în interiorul municipiului. Atunci, dacă vom constata că pe o stradă, două, într-un mic cartier, avem focare, o astfel de măsură poate fi luată”, a spus Nicușor Dan, la Digi 24.

Primarul general a mai spus că un cartier poate fi carantinat cu ajutorul Poliției Locale, Poliției naționale, Jandarmeriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS