-4.5 C
Craiova
miercuri, 26 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateNou record de infecţii în Polonia, care închide cimitirele de Sărbătoarea Tuturor Sfinților

Nou record de infecţii în Polonia, care închide cimitirele de Sărbătoarea Tuturor Sfinților

Premierul Poloniei a anunțat închiderea cimitirelor din această țară de Sărbătoarea Tuturor Sfinților, celebrată duminică, precum şi sâmbătă și luni, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, transmite Reuters, citată de hotnews.

Polonia a anunțat astăzi un nou record de infecții cu Covid-19 pentru a patra zi consecutiv, cu 21.629 de contagieri depistate în ultimele 24 de ore.

Morawiecki le-a cerut, de asemenea, vârstnicilor peste 70 de ani să rămână în case următoarele 14 zile și a recomandat munca de la distanță acolo unde este posibil.

Guvernanţii se tem că sistemul sanitar va intra în colaps

Joi, purtătorul de cuvânt al ministerului sănătății a declarat că „dacă în zilele următoare observăm o creştere cu 2.500-3.000 a numărului de infectări zilnice, din nefericire ne-am putea aştepta la un nou lockdown, în scurt timp”.

În ultimele săptămâni au început să existe îngrijorări tot mai puternice că sistemul de sănătate al ţării şi-ar putea atinge limitele atât în ce priveşte paturile disponibile, cât şi personalul medical.

Până joi, peste 14.600 de persoane infectate cu noul coronavirus erau tratate în spitalele din Polonia, peste 1.200 dintre acestea având nevoie de ventilație mecanică, numărul reprezentând aproape 70% din totalul ventilatoarelor din sistemul spitalicesc.

Polonia a inaugurat săptămâna aceasta primul său spital temporar la Cracovia şi intenţionează să înfiinţeze unități similare şi în alte capitale regionale.

De o săptămână, toată Polonia este „zonă roşie“

Vinerea trecută, guvernul a anunţat că de a doua zi toată ţara va trece în aşa-zisa „zonă roşie”, în faţa cifrelor în creştere, în condiţiile în care jumătate din Polonia, mai ales marile oraşe şi zonele metropolitane, se aflau deja de o săptămână în această situaţie.

Astfel, pe lângă obligativitatea măştii în spaţiile publice, de sâmbăta trecută, în Polonia mai merg la şcoală fizic doar copiii de până în clasa a treia inclusiv, restul practicând învăţământul la distanţă, iar angajaţii sunt încurajaţi să lucreze de acasă în măsura posibilului.

Restaurantele, cafenelele, barurile fac doar livrări, piscinele şi cluburile de sport sunt închise.

Vârstnicii peste 70 de ani sunt rugaţi să stea în case, adunările sunt limitate la cinci persoane, iar nunţile interzise, fiind totodată limitat accesul în magazine, transporturi şi biserici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Membru al unei grupări de cămătari, după gratii

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat deferit justiţiei într-un dosar de camătă, șantaj, trafic de persoane și proxenetism. Bărbatul a fost arestat în decembrie 2020, iar de atunci a rămas după gratii. Alături de bărbatul arestat preventiv au fost trimişi în judecată alţi şapte inculpaţi, membrii unei grupări infracționale care acționa încă din 2016 în județele Dolj și Argeș, după cum susţin procurorii DIICOT.

ȘTIRI GdS