11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEutanasia devine legală în Noua Zeelanda

Eutanasia devine legală în Noua Zeelanda

Eutanasia va deveni legală în Noua Zeelandă, după ce 65,2% dintre cetăţenii acestei ţări au votat pozitiv la referendumul organizat împreună cu alegerile generale din 17 octombrie, relatează The Guardian, citat de digi24.

Persoanele care suferă de dureri groaznice și au boli în stadiu terminal vor avea posibilitatea să aleagă cum și când să își încheie viața.

Rezultatele referendumului sunt obligatorii și vor fi implementate în următoarele 12 luni. Ministerul Sănătății neozeelandez se va ocupa de reglementarea și administrarea eutanasiei.

Legalizarea eutansiei, o măsură populară în Noua Zeelandă

Noua Zeelandă devine, astfel, a șaptea țară a lumii care legalizează această practică. Eutanasia mai este legală, în diferite forme și pentru diferite motive în Elveția, Olanda, Belgia, Luxemburg, Canada și Columbia.

Măsura legalizării eutanasiei a fost foarte populară în Noua Zeelandă timp de mai mulți ani, sprijinul popular pentru ea fiind între 60 și 70% constant.

Referendumul pentru legalizarea eutansiei a fost organizat împreună cu alegerile din 17 octombrie și cu un alt referendum, pentru legalizarea folosirii recreaționale a canabisului.

Rezultatele preliminare ale celui de-al doilea referendum arată că neozeelandezii au decis să respingă legalizarea canabisului. Rezultatele nu vor putea fi confirmate, însă, până în 6 noiembrie, până la numărarea unui număr important de voturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS