6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDovleci pictaţi, o adevărată provocare pentru o craioveancă

Dovleci pictaţi, o adevărată provocare pentru o craioveancă

Cu câteva ustensile şi culoare o craioveancă dă viaţă dovlecilor. În această perioadă bostanul este vedeta, chiar şi pentru aceia care nu sărbătoresc Halloween-ul american. Un dovleac sculptat şi pictat manual poate deveni o decoraţiune interesantă acasă sau la birou. Mai mult, cei mici vor fi încântaţi de dovlecii transformaţi în diferite personaje.

Paula Mariana Florea s-a trezit aşa dintr-o dată pictând. Fără studii de specialitate în pictură, fără o pregătire minuţioasă craioveanca face minuni plăcute ochiului cu pensula şi culoarea. Iniţial a început să-şi picteze propriul perete din locuinţă.

Dovleac pictat/foto GdS

„Am primit o sticlă cu Sangria. S-a spart şi mi-a sărit pe perete. Nu mai ştiam cum să scot petele şi mi-a venit ideea să pictez un copac. De atunci nu m-am mai oprit. La serviciu aveam biroul la mansardă. Era tristă, urâtă. Am zugrăvit şi am început să pictez coloanele din încăpere. Acum, pentru că tot este Halloween-ul, m-am gândit să pictez dovleci. O cunoştinţă m-a sunat şi m-a rugat să-i pictez câţiva dovleci cu care să-şi împodobească grădina. Aveam toate cele necesare şi m-am apucat de treabă. Am continuat să fac o bucucurie pentru copiii colegilor”,

povesteşte Paula Mariana, înconjurată de bostanii frumos coloraţi şi cu „ochi” strălucitori.

Paula Mariana Florea

Dovleci pictaţi pentru un zâmbet

Paula Mariana Florea spune că şi-ar fi dorit să înfrumuseţeze spaţiul din faţa instituţiei în care lucrează cu dovleci pictaţi, pentru bucuria trecătorilor, şi numai. Unde mai pui că spaţiul se află în Piaţa Centrală a oraşului, iar în această perioadă tarabele precupeţilor sunt pline cu bostani de tot felul.


„Am pictat câţiva dovleci ca să fie aşezaţi aici, în faţa clădirii. Din păcate, timpul nu mi-a permis să fac mai mulţi… Îmi doresc ca toţi care trec prin zonă să se bucure de frumuseţea lor. M-am gândit că tot este sezonul. În plus, trecem printr-o perioadă dificilă şi vreau, în acest fel, să mai descreţesc frunţile oamenilor. Pentru cei mici pot fi o adevărată bucurie”,

spune Paula Mariana, arătând spre bostanii frumos împodobiţi, aşezaţi pe birou.

Unii sunt rotunzi cu ochi mari şi sprâncene arcuite, iar din interiorul lor străluceşte lumina roşie a unei candele. Alţii sunt mici, ca două păpuşi Matrioska, dar cu motive specifice sezonului. Între ei un bostan uriaş, poleit cu vopsea aurie, o vrăjitoare care îşi face incantaţii şi lilieci în jurul ei.
Artista pictează din plăcere şi spune că acceptă orice provocare în ceea ce priveşte culoarea şi pensula. Această pasiune a devenit pentru ea un mod de viaţă.

Accept orice provocare

Nu doar dovlecii se transformă sub mâinile minunate ale Paulei. Îi place să picteze tablouri şi, recent, chiar şi-a expus tablourile în Parcul „Romanescu”. Multe altele au ajuns în casele prietenilor săi.
A fost implicată şi în alte proiecte.

Dovlecii pictaţi

„Am primit, să-i zic aşa o ofertă, să împodobesc un restaurant cu ornamente de iarnă. Am pictat sticle cu teme specifice sărbătorilor de iarnă. Am pictat şi am confecţionat globuleţe mari care, ulterior, au devenit decoraţiuni de Crăciun. Aşa am pornit, dar cel mai mult îmi place să lucrez pe lemn. În timp, totul s-a transformat în pasiune. Folosesc vopsea acrylic, fiindcă se usucă foarte repede comparativ cu uleiul.

O prietenă m-a rugat să-i decorez un perete. Pentru mine, asta a fost o altă provocare. Deşi nu făcusem niciodată asta, a ieşit peste aşteptări. Am combinat lemn, foiţă de aur, foiţă de argint, Nu mi-am dat seama că am această pasiune, dar nu este niciodată prea târziu. Am un atelier al meu şi acolo este lumea mea. În viitor, mi-aş dori să fac design de interior, iar lucrările mele să transmită căldură şi să aducă bucurie şi zâmbete în sufletele oamenilor”,

vorbeşete Paula Mariana Florea despre pasiunea ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS