11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc întrerupe iar audienţele generale în prezenţa credincioşilor

Papa Francisc întrerupe iar audienţele generale în prezenţa credincioşilor

Vaticanul a anunţat astăzi că Papa Francisc şi-a anulat din nou audienţele generale de miercuri în prezenţa credincioşilor, din cauza unei intensificări generalizate a epidemiei de Covid-19 în Italia, informează AFP, citată de agerpres.

„Începând de miercurea viitoare, 4 noiembrie, audienţele generale ale Sfântului Părinte vor fi din nou transmise din biblioteca Palatului Apostolic. Decizia a fost luată întrucât un caz pozitiv de Covid-19 a fost semnalat cu prilejul audienţei generale din 21 octombrie şi în scopul de a evita orice eventual risc viitor pentru sănătatea participanţilor“, a precizat Vaticanul într-un scurt comunicat.

Audienţele generale cu public la Vatican au mai fost întrerupte timp de şase luni

Papa Francisc, căruia îi place să stea în apropierea credincioşilor, şi-a reluat audienţele generale din Piaţa Sfântul Petru în prezenţa credincioşilor abia la începutul lui septembrie, după o întrerupere de şase luni.

Cea mai recentă audienţa generală a papei înainte de această dată a avut loc în prezenţa a 12.000 de persoane, pe 26 februarie.

Asemenea ţărilor europene vecine, Italia, unul dintre statele cele mai afectate de pandemie, se confruntă cu o creştere alarmată a cazurilor de contagiere în ultimele săptămâni. Pe teritoriul ţării au fost raportate aproape 38.000 de decese şi peste 550.000 de cazuri începând cu finalul lunii februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS