12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecord absolut de infectări cu Covid-19 în Suedia

Record absolut de infectări cu Covid-19 în Suedia

Suedia a raportat astăzi cel mai mare număr de infecții cu Covid-19 înregistrate în 24 de ore de la izbucnirea pandemiei în țara scandinavă, transmite Reuters, citată de hotnews.

Agenția de Sănătate Publică suedeză a anunțat 1.980 de noi contagieri cu SARS-CoV-2, un număr record după cel de 1.870 de infecții raportat în 23 octombrie.

Suedia, singura ţară care nu a impus restricţii stricte

Autoritățile suedeze au raportat și nouă decese provocate de Covid-19 în ultimele 24 de ore, numărul total al persoanelor care și-au pierdut viața în această țară din cauza coronavirusului ajungând la 5.927.

Suedia, singura țară care nu a implementat restricții stricte pentru a combate pandemia, are o rată a deceselor pe cap de locuitor mult mai mare decât vecinii din nord, dar mai mică decât a unor țări europene precum Spania și Marea Britanie.

Săptămâna trecută, guvernul suedez a anunțat că nu le mai recomandă vârstnicilor să se autoizoleze, măsura fiind anunțată cu o zi înainte de înregistrarea anteriorului record de 1.870 de contagieri.

Executivul condus de premierul Stefan Lofven a motivat acest lucru cu rata mai scăzută a infectărilor și cu impactul izolării asupra sănătății mentale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS