10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCCR dezbate legea care interzice referirea la identitatea de gen în şcoli

CCR dezbate legea care interzice referirea la identitatea de gen în şcoli

Curtea Constituţională s-ar putea pronunţa, miercuri, față de sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la identitatea de gen, relatează Agerpres.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, proiectul contravine unor prevederi constituţionale referitoare la statul de drept şi principiul separaţiei puterilor în stat.

Legea interzice în unităţile, instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, inclusiv în unităţile care oferă educaţie extraşcolară, activităţile „în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi”, precum şi a activităţilor care contravin principiilor prevăzute la art. 3 al Legii 1/2011.ADVERTISING

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că legea sesizată la CCR contravine articolului 29 privind libertatea conştiinţei din Legea fundamentală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS