19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 250.000 de decese în Europa din cauza coronavirusului

Peste 250.000 de decese în Europa din cauza coronavirusului

Mike Ryan, principalul expert în medicină de urgență al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) spune că Europa are nevoie de o ”accelerare serioasă” a luptei contra coronavirusului. Bătrânul Continent a trecut de 250.000 de decese, iar cele 46 de țări europene au raportat 46% din numărul total al cazurilor din lume.

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că secțiile de terapie intensivă sunt pline în Europa și SUA. „Nu există nicio îndoială că Europa este acum un epicentru al pandemiei”, spune directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit HotNews.

Belgia, Danemarca, Italia şi Slovenia, noi restricţii de ieri

Belgia, Danemarca, Italia şi Slovenia figurează printre ţările europene care au impus luni noi restricţii. Acestea au fost luate cu scopul de a ţine sub control cel de-al doilea val al pandemiei pentru a nu copleşi serviciile de sănătate publică.

Germania: 11.409 cazuri noi (449.275 în total) și alte 42 de decese (10.098)

China: 50 de noi cazuri asimptomatice, în scădere față de maximul de 161 raportat luni, și 16 cazuri de Covid-19

Italienii din domeniul HoReCa au ieşit în stradă

Italienii din domeniul HoReCa au ieşit în stradă, în noaptea de luni spre marți, ca să protesteze împotriva restricţiilor. Manifestaţiile au degenerat în acte de violenţă soldate cu răniţi şi arestări. Sute de oameni au ieşit în stradă la Milano, Trieste, Ferrara, Torino, Napoli şi Palermo contra măsurii de închidere a barurilor și restaurantelor la ora 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS