16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai multe regiuni din Spania și-au închis teritoriul

Mai multe regiuni din Spania și-au închis teritoriul

În ultima săptămână, Spania a ajuns la 100.000 de noi îmbolnăviri. Premierul Sanchez vrea să prelungească starea de urgență până pe 9 mai, potrivit stiri.tvr.ro.

Asturia este cea de-a 4-a comunitate autonomă care își izolează teritoriul în încercarea de a opri răspândirea virusului. Spaniolii nu mai au voie să iasă pe stradă între orele 23.00 și 6.00, iar unele provincii vor să impună carantină totală a populației în zilele libere.

Nimeni nu mai poate ieși din casă după ora 23.00

După lăsarea serii străzile din toată Spania amintesc de perioada dura de carantină din martie. În afară cazurilor excepționale nimeni nu mai poate ieși din casă după ora 23.00. Poliția patrulează pe străzi, iar de astăzi se vor aplică sancțiuni. Amenzile variază între 60 și 3000 de euro, în funcție de regiune.

Catalonia vrea să impună din nou carantină la domiciliu întregii populații

Catalonia vrea să impună din nou carantină la domiciliu întregii populații, însă doar în weekenduri. În Barcelona, spitalele sunt suprasolicitate, iar autoritățile au amplasat 70 de centre sanitare de campanie în întreg orașul.

Asturias a hotărât să își închidă teritoriul din această noapte

După Navarra, La Rioja și Aragon, Asturias a hotărât să își închidă teritoriul din această noapte (marți spre miercuri). Nimeni nu va mai putea intra sau ieși din perimetrul stabilit fără un motiv întemeiat și sunt permise doar reuniunile între persoane care locuiesc împreună. Madridul, în schimb, a izolat doar 32 de zone sanitare din 7 municipii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS