11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn copil a făcut cursuri online în faţa şcolii pentru că nu avea internet acasă

Un copil a făcut cursuri online în faţa şcolii pentru că nu avea internet acasă

Un copil de nouă ani a stat zilnic, începând din luna august, câte şapte ore, în fața școlii sale pentru a putea face lecții online, deoarece nu avea acces la internet acasă, scrie dailymail.

Povestea unui băiat de nouă ani din statul american New Mexico a făcut înconjurul lumii, după ce elevul a făcut tot posibilul ca să aibă acces la educație. Școlile din oraşul Roswell, New Mexico, au trecut la învățat la distanță din luna august.

Copilul stătea cu laptopul în faţa şcolii

Familia lui Jonathan Endecott nu avea acces la internet, așa că băiatul mergea pe jos până la școală pentru a utiliza conexiunea wifi a clădirii și a participa la cursurile online ale clasei sale. Astfel, cu laptopul în mâini, așezat jos pe niște cutii de carton, elevul a stat zilnic între orele 08.00 și 14.45 lângă școală, pentru a participa la orele online.

Directorul, secretara sau profesorii veneau să vadă ce mai face copilul şi să-l ajute dacă avea nevoie de ceva. Un profesor a fost impresionat după ce l-a văzut stând în afara școlii zi de zi şi a postat poza pe reţelele de socializare. Povestea lui Jonathan a înduioșat o lume întreagă, scrie DailyMail. Familia sa se confruntă cu probleme financiare și nu își permite abonamentul la internet.

„Am trăit întotdeauna de la salariu la salariu. Cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit întotdeauna să obținem suficient cât să trăim cu ceea ce trebuia să plătim. Acum aproximativ două luni mi-am pierdut serviciul“, a explicat mama băiatului.

Comunitatea a sărit în ajutorul familiei

Familia locuiește aproape de şcoală, așa că părinții lui Jonathan nu au avut nimic împotrivă ca el să-şi petreacă ziua în curtea unităţii de învăţământ.

Un bărbat s-a oferit să plătească abonamentul la internet pentru un an, pentru ca băiatul să poată învăța acasă, în condiții normale. Totodată, a fost deschisă o strângere de donaţii pentru familia băiatului.

De când are internetul instalat acasă, Jonathan, al cărui subiect preferat este știința, spune că îi place să poată discuta online cu prietenii și colegii săi de clasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS