2.4 C
Craiova
luni, 30 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Târgul de Crăciun de la Nürnberg a fost anulat

Târgul de Crăciun de la Nürnberg a fost anulat

Autorităţile oraşului german Nürnberg au anunțat că, din cauza situaţiei provocate de epidemia de Covid-19, anulează târgul de Crăciun, scrie ansa.

Târgul de Crăciun de la Nürnberg, unul dintre cele mai vechi din Germania și unul dintre cele mai cunoscute din lume, nu va avea loc în acest an.

„Această decizie a fost foarte dificilă pentru noi. Christkindlesmarkt (Piața Pruncului Iisus), cu marea sa tradiție, aparține identității orașului Nürnberg“, a spus primarul Marcus König.

Tarabele din lemn din interiorul târgului atrag atât turiştii germani, cât şi pe cei străini, în special asiatici, ispitiţi de vinul fiert cu condimente, precum şi de celebra turtă dulce. Începe în mod tradiţional în vinerea de dinaintea primei duminici din postul Crăciunului şi durează până pe 24 decembrie. Anul acesta ar fi trebuit să-şi deschidă porţile pe 27 noiembrie.

Târgurile de Crăciun sunt o tradiţie populară foarte bine ancorată în Germania, iar revenirea în forţă a coronavirusului în aceste ultime săptămâni a determinat autorităţile să ia măsuri drastice precum închiderea pe aproape tot teritoriul ţării a restaurantelor şi barurilor la ora locală 23.00.

După ce a acţionat exemplar în perioada primului val al pandemiei începând din luna martie, Germania se confruntă în prezent cu niveluri fără precedent de noi infectări zilnice, sâmbătă fiind înregistrate aproape 15.000 de cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se...

ȘTIRI GdS

Ludovic Orban: Pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi...

Premierul Ludovic Orban spune că pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi din nou amânate.

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19....

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19, potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică.

Peste 13.000 de români confirmați cu coronavirus, internați în...

Peste 13.000 de români confirmați cu coronavirus sunt internați în prezent în spitalele de profil din țară, informează GCS.

Coronavirus în România. 5.554 de noi cazuri, din 16.225...

Coronavirus în România. 5.554 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore.

Cum se va face vaccinul anti-Covid în România. Ce...

Cum se va face vaccinul anti-Covid în România. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat modalitatea de vaccinare.

Cod galben de ninsori, luni, în opt județe din...

Cod galben de ninsori în opt județe din Muntenia și Dobrogea.