-4.5 C
Craiova
duminică, 17 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Rețelele sociale, considerate „amplificatoare pentru idioți“ de fostul CEO al Google

Rețelele sociale, considerate „amplificatoare pentru idioți“ de fostul CEO al Google

Eric Schmidt, fostul CEO de la Google, spune că rețelele sociale sunt „amplificatoare pentru idioți, iar „excesele“ din mediile sociale vor provoca probabil reglementări mai stricte ale platformelor de internet în anii următori, scrie Bloomberg, citat de hotnews.

Schmidt, care a părăsit consiliul de la Alphabet Inc., grupul-mamă al lui Google, în 2019, dar este în continuare unul dintre cei mai mari acționari, apreciază că procesul antitrust inițiat de guvernul american săptămâna trecută împotriva companiei este „nepotrivit“, dar că mai multe reglementări ar fi în general necesare pentru rețelele sociale.

„Contextul în care rețelele sociale servesc ca amplificatoare pentru idioți sau oameni nebuni nu este ceea ce am intenționat”, a afirmat Schmidt într-o conferință online găzduită de Wall Street Journal. „Dacă industria nu va acționa grupat într-un mod cu adevărat inteligent, vor veni reglementări“.

Toate reţelele sociale sunt surse de dezinformare şi întoxicare

YouTube, deținut de Google, a încercat să reducă răspândirea dezinformărilor și a minciunilor despre Covid-19 și politicile SUA în acest an, cu rezultate amestecate.

Facebook și Twitter au fost și ele în centrul criticilor în ultimii ani pentru a fi permis răspândirea online a mesajelor rasiste și discriminatorii.

Schmidt a mai argumentat că puternicul motor de căutare al lui Google – ținta procesului antitrust al Departamentului Justiție al SUA – continuă să aibă succes pentru că oamenii îl aleg în defavoarea concurenților, nu pentru că își utilizează mărimea pentru a-i bloca pe rivalii mai mici. „Aș fi prudent cu aceste argumente privind poziția dominantă. Cota de piață a lui Google nu este 100%“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 1 | Chindia a dat lovitura în Groapă....

Chindia Târgoviște a reușit să se impună sâmbătă seară,...

ȘTIRI GdS

Traian Băsescu s-a vaccinat și el împotriva Covid 19

Fostul președinte Traian Băsescu s-a vaccinat sâmbătă împotriva Covid la centrul de vaccinare al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”. ”În conformitate...

Gorj: 27 de noi cazuri de Covid 19 și...

Încă un deces din cauza COVID 19 dar și noi cazuri de infectare au fost înregistrate în județul Gorj. Situația epidemiologică, la nivelul județului...

Seringi și ace, aduse din Qatar cu o aeronavă...

Seringi și ace, aduse din Qatar cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române

Gorj: Mașină avariată în trafic de un copac...

Mașină avariată în trafic de un copac doborât de vânt

Germania a trimis la Moscova dosarul privind otrăvirea lui...

Germania a trimis la Moscova mai multe elemente ale anchetei judiciare cu privire la presupusa otrăvire a opozantului Kremlinului, Alexei Navalnîi, chiar înainte de...

Amenzi de 4.000 de euro pentru o petrecere în...

Amenzi de 4.000 de euro pentru o petrecere în apartament