25.6 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateRețelele sociale, considerate „amplificatoare pentru idioți“ de fostul CEO al Google

Rețelele sociale, considerate „amplificatoare pentru idioți“ de fostul CEO al Google

Eric Schmidt, fostul CEO de la Google, spune că rețelele sociale sunt „amplificatoare pentru idioți, iar „excesele“ din mediile sociale vor provoca probabil reglementări mai stricte ale platformelor de internet în anii următori, scrie Bloomberg, citat de hotnews.

Schmidt, care a părăsit consiliul de la Alphabet Inc., grupul-mamă al lui Google, în 2019, dar este în continuare unul dintre cei mai mari acționari, apreciază că procesul antitrust inițiat de guvernul american săptămâna trecută împotriva companiei este „nepotrivit“, dar că mai multe reglementări ar fi în general necesare pentru rețelele sociale.

„Contextul în care rețelele sociale servesc ca amplificatoare pentru idioți sau oameni nebuni nu este ceea ce am intenționat”, a afirmat Schmidt într-o conferință online găzduită de Wall Street Journal. „Dacă industria nu va acționa grupat într-un mod cu adevărat inteligent, vor veni reglementări“.

Toate reţelele sociale sunt surse de dezinformare şi întoxicare

YouTube, deținut de Google, a încercat să reducă răspândirea dezinformărilor și a minciunilor despre Covid-19 și politicile SUA în acest an, cu rezultate amestecate.

Facebook și Twitter au fost și ele în centrul criticilor în ultimii ani pentru a fi permis răspândirea online a mesajelor rasiste și discriminatorii.

Schmidt a mai argumentat că puternicul motor de căutare al lui Google – ținta procesului antitrust al Departamentului Justiție al SUA – continuă să aibă succes pentru că oamenii îl aleg în defavoarea concurenților, nu pentru că își utilizează mărimea pentru a-i bloca pe rivalii mai mici. „Aș fi prudent cu aceste argumente privind poziția dominantă. Cota de piață a lui Google nu este 100%“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS