15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestricții în mai multe țări din Europa

Restricții în mai multe țări din Europa

Mai multe ţări din Europa de Est impun sâmbătă noi restricţii. În țări din restul continentului epidemia de COVID-19 a ucis mai mult de 10.000 de persoane în Germania şi a contaminat mai mult de un milion în Franţa, scrie AFP.

Restricţiile au provocat de asemenea ciocniri în Italia, la Napoli, între Poliţie şi unii tineri protestatari faţă de izolarea decretată vineri seară în regiunea acestui oraş. “Dacă închizi, plăteşti!”, se putea citi pe pancartele manifestanţilor îngrijoraţi de consecinţele economice, transmite News.ro.

În Italia, la Napoli, interzicerea circulaţiei decretată vineri a stârnit furie şi îngrijorare. Mai multe persoane au aprins fumigene, au oncendiat pubele şi au lansat proiectile către poliţişti în centrul oraşului.

În afară de regiunea Napoli, interzicerea ciruclaţiei este în vigoare în Lazio, regiunea Romei, şi în Lombardia, regiunea oraşului Milano.

OMS a tras un semnal de alarmă: “prea multe ţări” din emisfera nordică înregistrează o progresie exponenţială a cazurilor de Covid-19. Rezultatul: spitalele şi centrele de îngrijire sunt aproape sau şi-au depăşit limitele, a prevenit organizaţia.

În ansamblul continentului european, numărul de infecţii de COVID depăşeşte 8,2 milioane şi peste 258.000 de persoane au murit din cauza coronavirusului. Dintre care 10.0003 în Germania, ţară ocolită relativ de pandemie dar lovită de noul val epidemic.

În Slovacia vecină, interzicerea circulaţiei intră în vigoare de sâmbătă până la 1 noiembrie. Şi în Cehia, unde rata contaminărilor şi a deceselor este cea mai mare din Europa în ultimele două săptămâni, o izolarea parţială a fost deja impusă până la 3 noiembrie.

O izolare parţială se aplică de sâmbătă şi în Slovenia, unde ministrul Afacerilor Externe Anze Logar a fost diagnosticat pozitiv cu Covid-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS