12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO companie rusă deţine cel mai mare zăcământ de aur din lume

O companie rusă deţine cel mai mare zăcământ de aur din lume

Compania Polyus PJSC, cel mai mare producător de aur din Rusia, a declarat că zăcământul său neexploatat Sukhoi, din Siberia, deține cele mai mari rezerve din lume, scrie dcnews.

Un audit a arătat că Suhoi Log are 40 de milioane de uncii de rezerve dovedite, măsurate prin standardele internaționale JORC, cu un conținut mediu de aur de 2,3 grame pe tonă, a spus directorul executiv Pavel Grachev. Asta înseamnă că domeniul – reprezentând mai mult de un sfert din rezervele de aur din Rusia – este mai mare decât proiectul KSM al Seabridge Gold Inc. din Canada și Donlin Gold din Alaska, notează Bloomberg.

Zăcământul a trecut de la stat la privat

Sukhoi Log, situat în regiunea Irkutsk din Siberia, a fost descoperit de geologii sovietici în 1961 și studiat în anii 1970. Guvernul se gândise de multă vreme să exploateze depozitul, iar în 2017 a vândut terenul, în cadrul unei licitaţii, companiei Polyus și unui partener de stat, pe care compania minieră l-a cumpărat ulterior.

Polyus a declarat la începutul acestui an că se va concentra pe proiecte mai mici și pe reducerea ratei datoriilor sale în următorii ani, înainte de dezvoltarea zăcământului. Compania intenționează să anunțe detalii privind producția și investițiile preconizate la Sukhoi Log după ce un studiu de prefezabilitate va fi gata, probabil la sfârșitul anului. Anterior, compania a spus că costurile ar putea ajunge la 2,5 miliarde de dolari, producția anuală totalizând aproximativ 1,6 milioane de uncii de aur.

Preţul aurului, în continuă creştere

În timp ce dezvoltarea depozitelor gigantice este, de obicei, un proces lung și costisitor, zăcământul poate permite Polyus să crească producția anuală cu cel puțin 70%. Prețul aurului s-au majorat cu aproximativ 60% de când compania l-a achiziționat și a atins un record în august, deoarece cantități mari de stimulente au fost pompate în economii pentru a reduce daunele cauzate de pandemia de coronavirus.

„Vrem să arătăm că un proiect de această calitate și scară poate și ar trebui realizat, ținând cont de cele mai bune standarde de mediu, în ciuda locației greu accesibile“, a spus Grachev.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS