2.1 C
Craiova
duminică, 29 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Milioane de britanici trebuie să respecte restricţii locale înăsprite, de astăzi

Milioane de britanici trebuie să respecte restricţii locale înăsprite, de astăzi

Începând de astăzi, milioane de britanici trebuie să respecte restricţii locale înăsprite pentru combaterea noului val al epidemiei de COVID-19. Ţara Galilor intră chiar într-un nou lockdown, potrivit Agerpres.

Regatul Unit, una dintre ţările cele mai îndoliate de pandemie, cu peste 44.000 de morţi, reacţionează în faţa accelerării răspândirii virusului prin măsuri localizate. Guvernelor locale le revine sarcina de a lua astfel de măsuri.

Trei milioane de locuitori ai Ţării Galilor trebuie „să rămână acasă“ până pe 9 noiembrie

Începând de astăzi, la ora locală 18.00, cei peste trei milioane de locuitori ai Ţării Galilor trebuie „să rămână acasă“ până pe 9 noiembrie. Aceasta devine prima provincie britanică ce reintră în izolare. Toate centrele comerciale neesenţiale vor închise, dar elevii din învăţământul primar şi din unele clase ale învăţământul secundar vor reveni la şcoală la începutul lui noiembrie, odată cu încheierea vacanţei.

Guvernul premierului Boris Johnson încearcă să evite impunerea unei izolări generale

În Anglia, guvernul premierului Boris Johnson încearcă să evite impunerea unei izolări generale. 29 de milioane de persoane, reprezentând aproximativ jumătate din populaţie, se află sub diferite restricţii locale.

Oraşul Manchester a trecut astăzi la nivelul maxim de alertă sanitară

Oraşul Manchester, din nord-vestul Angliei, a trecut vineri la nivelul maxim de alertă sanitară. Asta după mai multe zile de dispute fără rezultat între guvern şi colectivităţile locale cu privire la compensaţiile economice. Cei 2,8 milioane de locuitori ai acestui oraş nu se mai pot vizita în cămine diferite, cu rare excepţii, în timp ce barurile şi puburile care nu servesc mâncare sunt închise.

Restricţii şi în regiunea South Yorkshire

Aceleaşi restricţii se aplică începând de sâmbătă în regiunea South Yorkshire. Aceasta numără circa 7,3 milioane de locuitori.

În Scoţia va fi instituit un sistem de alertă pe cinci niveluri

În Scoţia va fi instituit un sistem de alertă pe cinci niveluri, similar celui din Anglia. Un responsabil medical scoţian, Jason Leitch, a avertizat populaţia acestei provincii să se pregătească anul acesta pentru un posibil ”Crăciun online”, în cazul unor restricţii privind întâlnirile între rude şi prieteni.

Intervievat de BBC, el a menţionat că încă este prea devreme pentru a spune câte cămine vor avea dreptul să se întâlnească în perioada sărbătorilor de iarnă. Acesta crede că în niciun caz anul acesta nu va fi un ”Crăciun normal”.

Cât despre Irlanda de Nord, aceasta a închis deja de la jumătatea lui octombrie restaurantele şi pub-urile şi a prelungit vacanţa şcolară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se...

ȘTIRI GdS

Ludovic Orban: Pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi...

Premierul Ludovic Orban spune că pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi din nou amânate.

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19....

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19, potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică.

Peste 13.000 de români confirmați cu coronavirus, internați în...

Peste 13.000 de români confirmați cu coronavirus sunt internați în prezent în spitalele de profil din țară, informează GCS.

Coronavirus în România. 5.554 de noi cazuri, din 16.225...

Coronavirus în România. 5.554 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore.

Cum se va face vaccinul anti-Covid în România. Ce...

Cum se va face vaccinul anti-Covid în România. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat modalitatea de vaccinare.

Cod galben de ninsori, luni, în opt județe din...

Cod galben de ninsori în opt județe din Muntenia și Dobrogea.