-2 C
Craiova
miercuri, 25 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Ludovic Orban: Obiectivul nostru este să creştem capacitatea de testare la peste 50.000 de teste pe zi

Ludovic Orban: Obiectivul nostru este să creştem capacitatea de testare la peste 50.000 de teste pe zi

Obiectivul Guvernului este creşterea capacităţii de testare pentru COVID-19 la peste 50.000 de teste pe zi, susține premierul Ludovic Orban.

Întrebat astăzi, într-o conferinţă de presă, dacă Guvernul are în vedere o testare în masă a populaţiei, Ludovic Orban a spus că „iluzia testării în masă este vândută de către PSD de la începutul pandemiei”, potrivit HotNews.

„Obiectivul nostru este să creştem capacitatea de testare la peste 50.000“

„La ora actuală testarea se face prin intermediul aparatelor Real Time PCR. Noi am crescut constant, de la câteva sute de diagnostice pe zi, la peste 35.000 de diagnostice. Capacitatea în momentul de faţă depăşeşte 40.000 de teste care pot fi efectuate zilnic. Obiectivul nostru este să creştem capacitatea de testare la peste 50.000”, a susținut premierul Ludovic Orban.

Numărul de teste nu este proporţional cu numărul de locuitori

El a explicat că numărul de teste nu este proporţional cu numărul de locuitori, ci la cererea oamenilor, fie în funcţie de definiţia de caz, fie contracost.

„După cum vedeţi, a crescut numărul de teste zilnice. Săptămâna asta am avut peste 35.000 de teste în ultimele trei zile. Şi vom creşte capacitatea. Această creştere a capacităţii de testare a urmărit nevoia de testare. Dar nu putem să ne apucăm să ne ducem să testăm la o scară de bloc, cum promiteau unii. Noi testăm când avem definiţie de caz şi, evident, orice cetăţean care vrea să se deplaseze într-o altă ţară sau care vrea să se testeze dintr-un motiv sau altul o poate face contracost”, a adăugat Orban.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.002.800 de teste

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.002.800 de teste. Dintre acestea, 35.351 au fost făcute în ultimele 24 de ore. 22.018 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.333 la cerere. Cele mai multe teste într-o zi – aproximativ 37.000 – au fost făcute în această săptămână.

România nu are capacitatea de a face testarea în masă a populaţiei

România nu are capacitatea de a face testarea în masă a populaţiei, neavând nici dotări și nici personal, spunea miercuri președintele Klaus Iohannis. „Testarea în masă nu este recomandată decât de persoane care vor să pară interesante”, afirma el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Groapa de gunoi a Craiovei, plină ochi

În condițiile în care celula șase -...

ȘTIRI GdS

Groapa de gunoi a Craiovei, plină ochi

În condițiile în care celula șase - C6- este încărcată până la refuz cu deșeuri, Depozitul de la Mofleni așteaptă de la...

Polițist înțepat cu un cuțit, în Fața Luncii

Un polițist a fost înțepat cu un cuțit în mână în urma unui scandal între două familii care locuiesc în cartierul Fața Luncii din Craiova. Incidentul a avut loc luni, în jurul prânzului. În urma scandalului, un bărbat a fost lovit în cap și transportat la spital. Bărbatul care l-a înhunghiat pe polițist a fost reținut pentru ultraj.

Sedentarismul impus de pandemie, un risc pentru sănătate

Odată cu închiderea sălilor de sport și a limitării timpului petrecut în exterior, posibilitățile de a desfășura activități sportive și mișcare fizică...

Neregulile constatate de DSP la SJU Craiova dau peste...

În plină criză a locurilor de la terapie intensivă, Direcția de Sănătate Publică Dolj forțează Spitalul Județean de Urgență din Craiova să...

Probele Covid-19, cărate cu lada pentru răcit bere şi...

Personalul de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj (SJU Gorj) folosește pentru transportul probelor recoltate de la suspecții Covid-19 o ladă frigorifică...

Schimbări de funcții la Consiliul Județean Dolj

Ședința fulger de la Consiliul Județean Dolj s-a desfășurat în sistem on-line.