11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePurtarea măștii sanitare pe stradă devine obligatorie în Bulgaria

Purtarea măștii sanitare pe stradă devine obligatorie în Bulgaria

Bulgaria a decis ca purtarea măştii să devină obligatorie pe stradă începând de joi, în încercarea de a stopa cel de-a doilea val al pandemiei de COVID-19, care pune presiune asupra sistemului medical fragil al ţării, relatează dpa şi AFP.

Purtarea unei măşti este obligatorie în spaţiul public unde menţinerea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri nu este posibilă.

Masca este obligatorie de acum în pieţe, în gări şi în staţiile de metrou, pe străzile aglomerate şi la cozi, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Guvernul de la Sofia nu a anunţat alte restricţii, precizând că doreşte să limiteze impactul asupra „vieţii sociale şi a sănătăţii psihice ale bulgarilor”.

„Suntem într-o situaţie foarte gravă”, a declarat ministrul Sănătăţii, Kostadin Angelov, după ce a raportat un nou record zilnic de 1.472 de infectări şi 29 de decese. Ponderea testelor pozitive a fost de aproape 20%.

Bulgaria, cu o populaţie de 6,9 milioane de locuitori, are în prezent 14.689 de cazuri confirmate de coronavirus, cu 9.175 mai multe decât în urmă cu o săptămână. Până în prezent au fost raportate 1.048 de decese asociate COVID-19.

Ministrul Angelov a avertizat, de asemenea, că virusul se răspândeşte printre angajaţii sanitari.

45 de medici şi asistente au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus în ultimele 24 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS