10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePacienți cu COVID-19 din Olanda vor fi transferaţi în Germania

Pacienți cu COVID-19 din Olanda vor fi transferaţi în Germania

Numărul de noi contagieri cu COVID-19 a crescut vertiginos în Olanda, în ultima săptămână. Sistemul spitalicesc se află sub o presiune tot mai mare din cauza internărilor. Asociația spitalelor din Olanda anunță că se așteaptă să transfere o parte a pacienților în Germania în următoarele două zile, potrivit Reuters.

Aproape jumătate din paturile secțiilor de terapie intensivă sunt ocupate de pacienți cu COVID-19, a declarat președintele LNAZ, asociația spitalele din Olanda. „Și cu siguranță nu întrevedem un sfârșit al situației”, a adăugat acesta.

Numărul de noi infecții raportate astăzi a ajuns la un nou record de 9.271 de contagieri

Numărul de noi infecții raportate astăzi a ajuns la un nou record de 9.271 de contagieri, potrivit Institutului pentru Sănătate Publică din Olanda.

Guvernul a impus măsuri de carantină parțială în 14 octombrie

Guvernul a impus măsuri de carantină parțială în 14 octombrie. Printre acestea numărându-se închiderea tuturor barurilor și restaurantelor din țară.

Germania are în continuare capacitatea de a prelua pacienţi bolnavi de COVID-19 din alte ţări

Astăzi, președintele Institutului Robert Koch (RKI), centrul specializat în boli infecțioase al guvernului german, a afirmat că Germania are în continuare capacitatea de a prelua pacienţi bolnavi de COVID-19 din alte ţări. Acesta avertizează însă că situația este „extrem de gravă” și în această țară.

„Situaţia a devenit global extrem de gravă”

„Situaţia a devenit global extrem de gravă”, a declarat într-o conferinţă de presă Lothar Wieler, președintele RKI, avertizând că „virusul se propagă în mod necontrolat” în unele regiuni din luna septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS