-2 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Celebrul târg de Crăciun de la Strasbourg, anulat

Celebrul târg de Crăciun de la Strasbourg, anulat

Ecologista Jeanne Barseghian, edilul oraşului Strasbourg (estul Franţei), a anunţat astăzi că municipalitatea anulează celebrul târg de Crăciun din cauza agravării situaţiei sanitare, renunţând la cele 300 de căsuţe prezente în mod tradiţional în piaţă. Păstrează, în schimb, spectacolele, potrivit Agerpres.

”Am luat decizia să acordăm prioritate variantei fără căsuţe”, a declarat aceasta cu prilejul unei conferinţe de presă.

Bradul de Crăciun din piaţa Kleber va fi totuşi instalat

Bradul de Crăciun din piaţa Kleber, în centrul oraşului, va fi cu toate acestea instalat la fel ca în anii precedenţi. De asemenea, ”animaţiile” şi ”spectacolele de stradă ale artiştilor” vor fi menţinute, a adăugat aceasta.

Oraşul a depăşit ”pragul de alertă maximală”, în ceea ce priveşte coronavirusul, a precizat aceasta, adăugând că ”Strasbourgul nu se află într-o bulă” şi, la fel ca în ”restul Europei, restricţiile sunt din ce în ce mai severe, în special în Germania”, la o distanţă de câţiva kilometri.

La începutul lui octombrie, capitala regiunii Alsacia nutrea încă speranţe că va reuşi să menţină târgul de Crăciun, o tradiţie multiseculară, cu preţul unor ajustări pentru a face faţă crizei sanitare aflată în plină desfăşurare.

Târgul de Crăciun, cu o istorie de 450 de ani, a fost anulat doar în perioadele de război

În mod obişnuit, evenimentul cu o istorie de 450 de ani, care a fost anulat doar în perioadele de război, atrage, pe parcursul unei luni, circa două milioane de vizitatori în jurul celor 300 de căsuţe din lemn. Impactul economic este evaluat la 250 de milioane de euro.

Paris, Bordeaux, Koln şi Freiburg au anulat şi ele târgurile de Crăciun

Anterior anunţului făcut de primăria din Strasbourg, Paris, Bordeaux, precum şi oraşele germane Koln şi Freiburg anunţaseră deja anularea tradiţionalelor târguri de Crăciun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cupa României | Victoria Universității Craiova în fața Progresului...

Universitatea Craiova s-a calificat vineri seară în...

ȘTIRI GdS

Copiii au avut parte de mai multe scene de...

Copiii au avut parte de mai multe acte de violență în familie, de la începutul pandemiei

Kaufland oferă spații producătorilor de legume și fructe care...

Kaufland cheamă în magazine producătorii mici de legume și fructe care nu mai pot vinde în piețe. Oferă spații de vânzare în...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin Resceanu, a trecut la PSD, a anunţat în această seară preşedintele PSD Craiova,...

Oraşul Cernavodă şi două comune din județul Constanța intră...

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a propus astăzi carantinarea altor trei localităţi: oraşul Cernavodă și comunele Cumpăna şi Târguşor. Măsura...

Amendați de Garda de Mediu pentru arderea deșeurilor

Garda de Mediu a depistat mai multe persoane fizice și juridice care ardeau deșeuri. Acestea au fost amnedate Ca...

Republica Moldova declară stare de urgenţă în sănătate publică...

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) din Republica Moldova a decis vineri, într-o şedinţă supervizată de premierul Ion Chicu, instituirea stării...