10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Venezuelei a anunţat că în decembrie va începe vaccinarea anti-Covid

Preşedintele Venezuelei a anunţat că în decembrie va începe vaccinarea anti-Covid

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat că între decembrie și ianuarie 2021 sunt așteptate vaccinuri complete anti-Covid-19 realizate în Rusia și China, cu care se va face vaccinarea în masă a poporului venezuelean, scrie ansa.

În acest context, relatează televiziunea de stat Vtv, șeful statului a făcut un apel către Ministerul Sănătății, unităţile medicale, primării și unităţile şcolare să se pregătească pentru această operațiune.

Maduro a cerut în special primăriilor să înceapă deja să evalueze prioritățile, referitoare la persoanele de vârsta a treia, cele cu boli cronice, personalul din domeniul educației și cel al sănătăţii.

„Vom începe cu sectoarele prioritare – a subliniat el – până la vaccinarea tuturor oamenilor împotriva Covid-19“.

Cu ochii la Cuba

La final, Nicolas Maduro a dorit să evidențieze performanța în domeniul vaccinurilor a Cubei, care are două medicamente: Soberana 01, care a intrat în faza III a experimentelor, și Soberana 01 A, care este în faza I.

„Cuba este singura țară din lumea a treia care își produce vaccinul și acest lucru ne oferă motivul de a felicita poporul cubanez, luându-l ca exemplu“, a subliniat Maduro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS