5.9 C
Craiova
marți, 24 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Preşedintele Venezuelei a anunţat că în decembrie va începe vaccinarea anti-Covid

Preşedintele Venezuelei a anunţat că în decembrie va începe vaccinarea anti-Covid

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat că între decembrie și ianuarie 2021 sunt așteptate vaccinuri complete anti-Covid-19 realizate în Rusia și China, cu care se va face vaccinarea în masă a poporului venezuelean, scrie ansa.

În acest context, relatează televiziunea de stat Vtv, șeful statului a făcut un apel către Ministerul Sănătății, unităţile medicale, primării și unităţile şcolare să se pregătească pentru această operațiune.

Maduro a cerut în special primăriilor să înceapă deja să evalueze prioritățile, referitoare la persoanele de vârsta a treia, cele cu boli cronice, personalul din domeniul educației și cel al sănătăţii.

„Vom începe cu sectoarele prioritare – a subliniat el – până la vaccinarea tuturor oamenilor împotriva Covid-19“.

Cu ochii la Cuba

La final, Nicolas Maduro a dorit să evidențieze performanța în domeniul vaccinurilor a Cubei, care are două medicamente: Soberana 01, care a intrat în faza III a experimentelor, și Soberana 01 A, care este în faza I.

„Cuba este singura țară din lumea a treia care își produce vaccinul și acest lucru ne oferă motivul de a felicita poporul cubanez, luându-l ca exemplu“, a subliniat Maduro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Vaccinul anti-Covid ar putea fi obligatoriu pentru călătoria cu...

Pentru a putea urca în zborurile operate de Qantas, pasagerii vor trebui în viitor să demonstreze că au fost vaccinați împotriva Covid-19....

Pelerinajul pentru Fecioara din Guadalupe, anulat

Cel mai mare pelerinaj catolic din lume, cel pentru Fecioara din Guadalupe, va fi anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Comandantul NAVROM a murit din cauza coronavirus

Comandantul navelor NAVROM Tulcea, Nicolae Giurgiuvanu, a murit luni, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Acesta era internat la Focșani.

OMS recomandă oamenilor să petreacă un Crăciun fără o...

Pe timp de pandemie, un Crăciun în grup restrâns, fără o mare reuniune de familie, este fără îndoială "ce mai bună opţiune",...

Transportatorii din România pot recupera taxele de drum plătite...

Recuperarea taxelor este posibilă după ce Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis, în 28 octombrie 2020, că modalitatea de...

Planuri de Crăciun în pandemie. La ce să ne...

Europa se pregăteşte pentru primul Crăciun pe timpul pandemiei de Covid-19, cu restricţii pentru reuniunile de familie, recomandări pentru evitarea îmbrăţişărilor, relatează...