9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE transmite o avertizare de călătorie pentru Italia. Grevă generală în domeniul transporturilor

MAE transmite o avertizare de călătorie pentru Italia. Grevă generală în domeniul transporturilor

În Italia, mai multe organizaţii sindicale vor organiza vineri o grevă generală care ar putea afecta serviciile publice şi private în domeniul transporturilor.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că sunt posibile perturbări la nivelul transportului feroviar, rutier, aerian, maritim şi la nivelul transportului public din principalele oraşe italiene, potrivit Agerpres.

Pentru mai multe informaţii cu privire la serviciile afectate, cetăţenii români sunt rugaţi să consulte site-ul Ministerului Infrastructurii şi Transporturilor, www.mit.gov.it, precum şi site-urile oficiale ale companiilor de transport cu care intenţionează să călătorească.

În cazul pasagerilor care călătoresc cu avionul, se recomandă consultarea informaţiilor existente pe site-urile aeroporturilor şi contactarea companiilor aeriene.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet roma.mae.ro, www.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei României în Italia şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS