8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: În acest moment, nu vorbim de lockdown la nivel de stat

Iohannis: În acest moment, nu vorbim de lockdown la nivel de stat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că nu îşi doreşte ca Bucureştiul să intre în carantină, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2. Șeful statului a precizat subliniat că această propunere ar trebui să vină de la specialişti. Președintele a mai arătat că, în acest moment, lockdown-ul la nivel de stat nu este luat în discuție.

„Propunerea de carantinare trebuie să vină de la experţi, de la specialişti. Nu am auzit nicio propunere care vizează Capitala sau judeţe întregi, însă ştiţi că am avut situaţii în care localităţi au fost carantinate şi cu efecte destul de bune. Eu nu-mi doresc să ajungem la carantinarea Bucureştiului”, subliniat președintele.

Iohannis a apreciat că „este evident că unele autorităţi, cum s-a întâmplat în Bucureşti, s-au bâlbâit” şi a subliniat nevoia ca autorităţile să fie mai bine organizate.

Întrebat despre un posibil lockdown, șeful statului a afirmat că, în acest moment, nu vorbim la nivel de stat despre un așa numit „lockdown”.

Căutăm soluții care permit îngrădirea răspândirii virusului. Este nevoie să găsim un fel de a continua, cu toate că avem această pandemie. A închide țara nu este o soluție. Închidem țara două săptămâni, apoi ce facem? – a punctat președintele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS