11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn câte localități din România a fost depășită rata de infectare de 3 la mia de locuitori

În câte localități din România a fost depășită rata de infectare de 3 la mia de locuitori

În România, rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori în 255 de localități, între care 15 orașe și 22 de municipii, între care București, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reșița, Sfântu Gheorghe, Craiova sau Râmnicu Vâlcea, potrivit secretarului de stat Raed Arafat.

Arafat a spus marți seară, la Digi 24, că 615 localități din România au o incidență între 1,5 și 3 la mia de locuitori. Între acestea, sunt 44 de municipii și 50 de orașe.

De asemenea, în 255 de localități din România a fost depășită rata de incidență de 3 la mie, a spus Raed Arafat. El a precizat că 22 de municipii și 15 orașe au rata de incidență peste 3 la mie.

Arafat a enumerat câteva dintre municipiile care au incidența de peste trei la mie: București, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reșița, Sfântu Gheorghe, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea.

„Toate aceste mari orașe au depășit rata de 3 la mie și s-au luat măsuri. De aici vine presiunea. Creșterea numărului duce la creșterea cifrei în terapie intensivă. (…) Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creșterii, cel puțin să ne oprim la un platou, să începem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că o perioadă tot o să avem o presiune pe sistemul sanitar, pentru că 3.000 – 4.000 și ceva de cazuri pe zi înseamnă înseamnă un număr important de cazuri la terapie intensivă”, a declarat Raed Arafat.

Reamintim restricțiile impuse în zonele în care incidența cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mia de locuitori:

  • Masca devine obligatoriile și în toate spațiile deschise
  • Școlile intră în scenariul roșu – cursuri exclusiv online
  • Se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS