9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn polițist i-a luat apărarea unui interlop, după ce acesta l-a amenințat cu moartea

Un polițist i-a luat apărarea unui interlop, după ce acesta l-a amenințat cu moartea

Un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a semnat o declaraţie notarială în care a luat apărarea propriului agresor, într-un proces de ultraj. Poliţistul a spus judecătorilor că nu îşi doreşte ca interlopul să fie tras la răspundere penală, asta după ce acesta îl ameninţase că îi omoară familia, potrivit Adevărul.

Agentul de poliţie Daniel Lipovanu activează la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei Paşcani, judeţul Iaşi, şi a fost agresat de interlopul Petrică Amariei în vara acestui an. S-a întâmplat în seara de 4 iulie, când Amariei şi câţiva amici de-ai săi au intrat cu forţa în casa unor ieşeni. Acolo, unul dintre prietenii lui Amariei s-a tăiat la o gambă după ce a spart un geam şi a fost dus, cu maşina, la spitalul din municipiu.

Fiind sub influenţa alcoolului, Amariei a început să facă scandal în spital.

L-a ignorat pe paznicul unităţii, a început să ţipe la cadrele medicale, cărora le-a spus că “dacă nu îi salvează prietenul, îi omoară pe toţi’’. Amariei a intrat cu scandal inclusiv în sala de operaţii, fapt ce a determinat reprezentanţii unităţii sanitare să ceară ajutor de la Poliţie.

O patrulă formată din agentul de poliţie Daniel Lipovanu şi un poliţist local a ajuns la spitalul din Paşcani în jurul orei 22.00. Poliţistul i-a cerut interlopului Petrică Amariei să iasă din spital, deoarece provoca scandal şi nu purta mască. „În acele momente inculpatul Amariei Petrică a început să se comporte ireverenţios şi agresiv faţă de persoana vătămată, simulând de mai multe ori că o va lovi cu capul şi pumnul în zona feţei”, se arată în motivarea judecătorilor de la Paşcani.

În acelaşi document se arată că poliţistul era „timorat de atitudinea violentă” a interlopului şi, în loc să îl determine pe Amariei să iasă el din spital, Lipovanu a plecat el de acolo. A fost urmărit de interlop, care l-a avertizat de poliţist că „îl va tăia cu cuţitul atât pe el cât şi pe familia sa”, întrucât este „jupânul oraşului” şi-l va urmări „permanent în oraş“. „Te ştiu, te cunosc, eşti din oraş… te tai, te omor pe tine şi familia ta”, a fost o altă ameninţare primită de agentul îmbrăcat în uniforma de poliţie.

Află ce a decis instanţa pe Adevărul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS