20.5 C
Craiova
marți, 15 iunie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Un câine care urma să fie eutanasiat, salvat după intervenția lui Van Damme

Un câine care urma să fie eutanasiat, salvat după intervenția lui Van Damme

Actorul Jean-Claude Van Damme a sărit în apărarea unui chihuahua în vârstă de trei luni. Acesta risca să fie eutanasiat luni, după ce a fost prins într-o dispută juridică între Norvegia și Bulgaria, potrivit Euractiv.

Cățelușa numită Raya a fost vândută unor noi proprietari din Norvegia în luna septembrie. Oficialii norvegieni nu au vrut, însă, să o înregistreze deoarece a fost transportată cu un pașaport bulgar fals.

Norvegia a încercat să repatrieze animalul

Norvegia a încercat să repatrieze animalul, dar Bulgaria a refuzat să îl primească înapoi datorită regulilor Uniunii Europene privind transportarea animalelor vii. Raya urma să fie eutanasiată de autoritățile norvegiene. Asta până când a intervenit starul belgian.

Van Damme a lansat o campanie emoțională pe social media

Van Damme a lansat o campanie emoțională pe social media. Acesta a postat imagini cu el îmbrățișându-și propriul câine chihuahua, reușind să convingă în cele din urmă Autoritatea pentru Siguranță Alimentară din Bulgaria să accepte reprimirea câinelui.

„Vă implor, pentru ziua mea, Autoritatea pentru Siguranță Alimentară, schimbă-ți decizia”, a scris actorul, lansând și o petiție pentru a salva câinele.
„Oamenii care n-au completat corect formularul au făcut o greșeală… dar nu puteți ucide acel chihuahua micuț”.

Raya va fi supusă unui control veterinar când va ajunge înapoi în Bulgaria

Autoritatea bulgară a anunțat că Raya va fi supusă unui control veterinar când va ajunge înapoi în țară. Apoi va fi oferită spre adopție.

Povestea cățelei a fost știrea zilei luni în Bulgaria

Povestea cățelei a fost știrea zilei luni în Bulgaria, iar decizia de repatriere a Rayey a făcut înconjorul presei.

Zeci de persoane s-au oferit deja să o adopte. Medicul veterinar care a completat pașaportul a apărut la TV, relatând că a avertizat foștii proprietari că nu îl pot folosi în Norvegia.

Animalele cu pedigree pot fi cumpărate în Bulgaria la prețuri de până la 10 ori mai ieftine decât în Europa de Vest. Yavor Gechev, de la asociația Patru Lăbuțe, a declarat luni pentru AFP că autoritățile bulgare ar trebui felicitate pentru flexibilitatea de care au dat dovadă.

Acesta a cerut însă controale mai stricte la adresa crescătorilor ilegali și traficanților de animale, precizând că „exportul de animale de companie din estul în vestul și nordul Europei este o afacere profitabilă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Polonia, ţinta unui atac cibernetic ‘fără precedent’, potrivit guvernului

Parlamentul polonez a fost convocat miercuri dimineaţă într-o sesiune...

ȘTIRI GdS

Polonia, ţinta unui atac cibernetic ‘fără precedent’, potrivit guvernului

Parlamentul polonez a fost convocat miercuri dimineaţă într-o sesiune cu uşile închise în urma unui val de atacuri cibernetice împotriva ţării, a declarat marţi...

Italia a autorizat amestecarea vaccinurilor anti-Covid

Persoanele cu vârsta de sub 60 de ani care au primit o primă doză a vaccinului anti-Covid al AstraZeneca vor putea cere un vaccin...

(VIDEO) Valeriu Gheorghiță anunță că valul 4 al pandemiei...

Perspectiva unui nou val este cât se poate de clară, iar varianta Delta a tulpinii virale SARS-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă, anunță...

Distribuitorii de energie, obligaţi să compenseze clienţii pentru întreruperile...

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat marţi că le impune distribuitorilor de energie electrică să dea compensaţii financiare clienţilor afectaţi...

În Grecia, toți adulții de peste 18 ani se...

Începând de miercuri, toţi adulţii cu vârste de peste 18 ani din Grecia se pot vaccina împotriva maladiei COVID-19 după ce autorităţile de la...

29.633 de teste, în ultimele 24 de ore

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.132.876 de teste RT-PCR și 1.301.420 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de...