8 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Un câine care urma să fie eutanasiat, salvat după intervenția lui Van Damme

Un câine care urma să fie eutanasiat, salvat după intervenția lui Van Damme

Actorul Jean-Claude Van Damme a sărit în apărarea unui chihuahua în vârstă de trei luni. Acesta risca să fie eutanasiat luni, după ce a fost prins într-o dispută juridică între Norvegia și Bulgaria, potrivit Euractiv.

Cățelușa numită Raya a fost vândută unor noi proprietari din Norvegia în luna septembrie. Oficialii norvegieni nu au vrut, însă, să o înregistreze deoarece a fost transportată cu un pașaport bulgar fals.

Norvegia a încercat să repatrieze animalul

Norvegia a încercat să repatrieze animalul, dar Bulgaria a refuzat să îl primească înapoi datorită regulilor Uniunii Europene privind transportarea animalelor vii. Raya urma să fie eutanasiată de autoritățile norvegiene. Asta până când a intervenit starul belgian.

Van Damme a lansat o campanie emoțională pe social media

Van Damme a lansat o campanie emoțională pe social media. Acesta a postat imagini cu el îmbrățișându-și propriul câine chihuahua, reușind să convingă în cele din urmă Autoritatea pentru Siguranță Alimentară din Bulgaria să accepte reprimirea câinelui.

„Vă implor, pentru ziua mea, Autoritatea pentru Siguranță Alimentară, schimbă-ți decizia”, a scris actorul, lansând și o petiție pentru a salva câinele.
„Oamenii care n-au completat corect formularul au făcut o greșeală… dar nu puteți ucide acel chihuahua micuț”.

Raya va fi supusă unui control veterinar când va ajunge înapoi în Bulgaria

Autoritatea bulgară a anunțat că Raya va fi supusă unui control veterinar când va ajunge înapoi în țară. Apoi va fi oferită spre adopție.

Povestea cățelei a fost știrea zilei luni în Bulgaria

Povestea cățelei a fost știrea zilei luni în Bulgaria, iar decizia de repatriere a Rayey a făcut înconjorul presei.

Zeci de persoane s-au oferit deja să o adopte. Medicul veterinar care a completat pașaportul a apărut la TV, relatând că a avertizat foștii proprietari că nu îl pot folosi în Norvegia.

Animalele cu pedigree pot fi cumpărate în Bulgaria la prețuri de până la 10 ori mai ieftine decât în Europa de Vest. Yavor Gechev, de la asociația Patru Lăbuțe, a declarat luni pentru AFP că autoritățile bulgare ar trebui felicitate pentru flexibilitatea de care au dat dovadă.

Acesta a cerut însă controale mai stricte la adresa crescătorilor ilegali și traficanților de animale, precizând că „exportul de animale de companie din estul în vestul și nordul Europei este o afacere profitabilă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Noul coronavirus aduce restricții în mai multe comune doljene

Comitetul Județean pentru Situații de Urgentă al județului Dolj a adoptat, astăzi, o Hotărâre prin care se instituie restricții în mai multe comune dojene. Restricțiile intră în vigoare duminică, pe 29 noiembrie.

ȘTIRI GdS

Copiii au avut parte de mai multe scene de...

Copiii au avut parte de mai multe acte de violență în familie, de la începutul pandemiei

Kaufland oferă spații producătorilor de legume și fructe care...

Kaufland cheamă în magazine producătorii mici de legume și fructe care nu mai pot vinde în piețe. Oferă spații de vânzare în...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin Resceanu, a trecut la PSD, a anunţat în această seară preşedintele PSD Craiova,...

Oraşul Cernavodă şi două comune din județul Constanța intră...

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a propus astăzi carantinarea altor trei localităţi: oraşul Cernavodă și comunele Cumpăna şi Târguşor. Măsura...

Amendați de Garda de Mediu pentru arderea deșeurilor

Garda de Mediu a depistat mai multe persoane fizice și juridice care ardeau deșeuri. Acestea au fost amnedate Ca...

Republica Moldova declară stare de urgenţă în sănătate publică...

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) din Republica Moldova a decis vineri, într-o şedinţă supervizată de premierul Ion Chicu, instituirea stării...