-6 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate (LIVE) Klaus Iohannis nu exclude măsuri suplimentare în București

(LIVE) Klaus Iohannis nu exclude măsuri suplimentare în București

Preşedintele Klaus Iohannis susţine o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni în contextul creșterii accentuate a numărului de cazuri de COVID-19.

„Din nefericire, ne confruntăm cu o creștere accentuată a numărului de cazuri. Capitala a depășit acel indice de 3 la mia de locuitori, fapt care plasează Bucureștiul în scenariul roșu.

Odată depășit acest prag, este necesară instituirea de noi măsuri. Guvernul a stabilit metodologia și măsurile specifice fiecărui scenariu.

Este de neînțeles că la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, astfel încât populația să fie pregătită. Atitudinea prefectului Capitalei și modul in care acesta a acționat sunt inacceptabile si nu trebuie să rămână fără urmări

Presiunea pe spitale a crescut  cote uriase si acest lucru nu mai poate continua, trebuie să actionăm acum, decisiv”.

Declarațiile președintelui vin în condițiile în care s-a decis închiderea școlilor, a creșelor și universităților din București, iar masca devine obligatorie în toate spațiile publice.

De asemenea, sunt închise restaurantele, sălile de spectacole, de teatru și cinematografele.

Măsurile intră în vigoare de la ora 0.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Accident mortal pe Valea Oltului

Șoferul unui autocamion a murit azi noapte...

ȘTIRI GdS

Vâlcea: Accident mortal pe Valea Oltului

Șoferul unui autocamion a murit azi noapte în urma unui grav accident petrecut pe DN 7, în localitatea vâlceană Câineni. Potrivit IPJ...

Contre și șicane în videoședința Consiliului Local Craiova

Prima ședință ordinară a noului Consiliu Local Craiova a avut loc online. Întrunirea a fost în format video, așa că ea a generat discuții aprinse, care au durat mai bine de trei ore.

Începe procesul şoferului acuzat că a ucis în bătaie...

Curtea de Apel Craiova a dispus începerea judecăţii în dosarul în care un craiovean de 31 de ani este acuzat că a bătut un bărbat de 41 de ani, din Grădinile, Olt. Victima a decedat după câteva zile, la un spital din București. Incidentul a avut loc în decembrie 2019, în Craiova.

Salubritatea, obligată să spele și să dezinfecteze tomberoanele

Operatorul de salubritate din Craiova va fi obligat de acum înainte să spele și să dezinfecteze tomberoanele de gunoi. Operația se va...

Se prelungește termenul pentru obținerea atestatului de administrator condominii...

Administratorii de bloc îşi vor putea obţine certificatul de calificare profesională până în ianuarie 2022 După modificarea Legii asociațiilor...

Eleva din Craiova care a reușit să facă performanță...

Eleva din Craiova care a reușit să facă performanță internațională și în pandemie