10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎngrijorări în Indonezia dacă vaccinul anti-Covid este permis sub legea islamică

Îngrijorări în Indonezia dacă vaccinul anti-Covid este permis sub legea islamică

Președintele Indoneziei, cea mai mare țară predominant musulmană din lume, a cerut astăzi ca Indonezia să nu se grăbească în a aproba un vaccin anti-Covid-19, transmite Hindustan Times.

În Indonezia au fost înregistrate peste 365.000 de infecții cu coronavirus și 12.000 de decese de la izbucnirea pandemiei. Autoritățile indoneziene se zbat să țină sub control pandemia de COVID-19.

Guvernul a depus eforturi pentru a-și asigura doze din vaccinurile anti-Covid

Guvernul a depus eforturi pentru a-și asigura doze din vaccinurile anti-Covid aflate în faza de dezvoltare. A atras critici din partea unor epidemiologi indonezieni care afirmă că executivul încearcă să obțină o soluție pentru criză înainte ca eficacitatea potențialelor vaccinuri și siguranța acestora să fie cunoscută.

„Cer ca acest vaccin să nu fie grăbit deoarece este complex”

Mai mulți miniștri au dat de înțeles că un vaccin ar putea fi autorizat de urgență până în luna noiembrie. Președintele Joko Widodo a cerut, însă, luni o abordare mai precaută. Acesta a avertizat împotriva grabei și a îndemnat la un mesaj public clar privind permisibilitatea vaccinurilor în islam.
„Cer ca acest vaccin să nu fie grăbit deoarece este complex”, a declarat Widodo înaintea unei întâlniri cu cabinetul. Acesta a adăugat: „Vreau să mă asigur că există o pregătire bună pe partea de comunicare publică, în special în legătură cu ce este halal și haram, preț și calitate”.

Amploarea procesului de imunizare va prezenta provocări specifice

Autoritățile indoneziene anunțaseră anterior că intenționează să vaccineze 100 de milioane de persoane anul următor. Widodo a declarat astăzi că amploarea procesului de imunizare va prezenta provocări specifice în arhipelagul cu 270 de milioane de locuitori.
Controversele privind conformarea vaccinurilor cu principiile islamice au obstrucționat în trecut răspunsul la crize de sănătate publică, inclusiv în 2018. Atunci, autoritățile religioase au emis o fatwă împotriva unui vaccin antirujeolic, afirmând că acesta este haram, adică interzis în islam.

Indonezia a comandat 50 de milioane de doze de la compania chineză Sinovac

Indonezia a comandat 50 de milioane de doze de la compania chineză Sinovac și 100 de milioane de doze de la Astrazeneca, acestea urmând să fie livrate până în primăvara lui 2021.

Vaccinuri de la Sinovac, precum și de la alte două companii chineze, Sinopharm și CanSino Biologics, vor fi disponibile încă din acest an. Un înalt oficial din Ministerul Sănătății a anunțat că 9,1 milioane de persoane urmează să fie vaccinate până la sfârșitul lui 2020, angajații din domeniul sanitar având prioritate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS