10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrima execuție a unei femei din ultimii 67 de ani în SUA

Prima execuție a unei femei din ultimii 67 de ani în SUA

​Guvernul federal a stabilit datele a două noi execuții ale unor condamnați la pedeapsa capitală, inclusiv Lisa Montgomery, prima femeie în mai mult de șase decenii, relatează CNN, preluată de Mediafax.

Lisa Montgomery va primi injecția letală pe 8 decembrie, a anunțat Departamentul de Justiție. În 2004, ea a fost condamnată pentru sugrumarea unei femei din Missouri, însărcinată în opt luni, pe care ulterior a tăiat-o, răpind copilul.
Ultima femeie executată de guvernul SUA a fost Bonnie Brown Heady la 18 decembrie 1953, conform înregistrărilor Biroului de Închisori al SUA, pentru răpire și crimă. Tot în 1953, Ethel Rosenberg a fost executată pentru spionaj, împreună cu soțul ei, Julius. Execuția lui Montgomery va fi cea de-a opta a Departamentului de Justiție din acest an.

Condamnat pentru crimă dublă

A noua execuție va fi cea a lui Brandon Bernard, care a fost condamnat pentru o crimă dublă, în Texas, în 1999. El este programat să fie executat prin injecție letală pe 10 decembrie.
Christopher Vialva, inculpat împreună cu Bernard, a fost executat pe 22 septembrie. Atât Montgomery cât și Bernard sunt deținuți la închisoarea federală din Terre Haute, Indiana.

Avocații lui Montgomery și Bernard au spus că executarea lor ar fi o nedreptate.
Kelley Henry a spus că Montgomery este bolnavă mintal, a suferit abuzuri îngrozitoare în copilărie și a avut o reprezentare slabă la proces. Bernard este un prizonier liniștit care avea 18 ani în momentul crimelor și nu avea antecedente violente, a declarat avocatul său Robert C. Owen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS