6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE.CEO a refuzat să dea căldură din cauza datoriilor. Probele la cald încep în această după-amiază

UPDATE.CEO a refuzat să dea căldură din cauza datoriilor. Probele la cald încep în această după-amiază

UPDATE. Termo vine cu următorele precizări.

Ca urmare a întâlnirii pe care reprezentanții legali ai societății Termo Craiova, administrator special Gheorghe Nedelescu și administrator judiciar Maria Mariana Somnea, au avut-o la sediul Complexului Energetic Oltenia, s-a convenit ca, începând de astăzi, 16.10.2020, orele 19.00, să se furnizeze agentul termic pentru încălzire (probe la cald) pentru consumatorii de tip urban din Municipiul Craiova. SC Termo Craiova SRL face mențiunea că a achitat astăzi către CEO Oltenia suma de 3 milioane de lei plus penalități de 348.000 de lei. Astfel, pentru continuarea furnizării agentului termic facem apel către toate asociațiile de proprietari din Craiova să dea dovadă de înțelegere și să achite cu celeritate datoriile restante către furnizorul SC Termo Craiova SRL, astfel încât să nu se ajungă în imposibilitatea de a plăti furnizorul CEO Oltenia și a rămâne orașul fără căldură.Termo Craiova SRL asigură cetățenii Municipiului Craiova că va face toate demersurile pentru furnizarea agentului termic în condiții optime în noul sezon de încălzire și va depune toate eforturile să nu creeze neplăceri legate de furnizare.

SC Termo Craiova SRL
SC Termo Craiova SRL

Complexul Energetic Oltenia a refuzat să dea căldură craiovenilor din cauza datoriilor Termoficării. Producătorul de agent termic primar SE Craiova II-CEO nu a furnizat noaptea trecută agentul necesar pornirii probelor la cald în Craiova. Cu toate că SC Termo Craiova a anunţat în două rânduri demararea probelor la cald, caloriferele craiovenilor au rămas reci. Singurii care au beneficiat de căldură noaptea trecută au fost proprietarii din blocurile arondate CT-urilor de cartier. Cauza acestor amânări este o datorie mai veche a SC Termo către CEO, din câte susţine administratorul Termoficării.

„Nu au vrut să-mi dea căldură. Am fost în această dimineaţă la CEO, la Târgu Jiu şi am discutat. Ei mă condiţionat de plata unei sume de trei milioane şi jumătate. Este vorba de o factură mai veche de 12 milioane de lei. Am plătit 9, 5 milioane şi mai aveam de plătit trei milioane. Azi am stins această datorie şi am promisiunea că vom primi agent termic primar începând din această după-amiază. Prin urmare, craiovenii vor avea în această seară căldură. Noi vom furniza căldură pe timpul nopţii, dacă vremea se răceşte vom dat în regim continuu”, a precizat Gheorghe Nedelescu, administrator SC Termo.

În sfârşit, încep probele la cald

Conductele care transportă agentul termic primar către punctele termice


Gheorghe Nedelescu s-a văzut nevoit să meargă în această dimineaţă la sediul CEO din Târgu Jiu şi să plătească datoria. Abia după ce banii au intrat în contul CEO, complexul a decis să furnizeze agent termic primar pentru demararea probelor la cald. Din câte spun repezentanţii SE Craiova II, în această seară, în sfârşit, caloriferele din apartamentele craiovenilor să se încălzească.

„În acest moment noi avem reţeaua încărcată şi vom da agent termic în parametri. Până la orele după-amiezei caloriferele craiovenilor trebuie să se încălzească”, a precizat Dan Vasile, director SE Craiova II.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS